Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вілкул заявив, що "Опозиційний блок" буде наполягати на створенні слідчої Комісії по розслідуванню корупції в Кабміні

21 квітня 2015 року народний депутат України Олександр Вілкул заявив, що "Опозиційний блок" буде наполягати на створенні слідчої Комісії по розслідуванню корупції в Кабінеті Міністрів України. 2 квітня 2015 року у Верховній раді було зареєстровано "Проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо фактів корупції в органах влади, викладених в заяві Голови Держфінінспекції М.Г.Гордієнка про корупцію в Уряді й розкрадання 7,5 млрд. грн. та у заяві народного депутата С.А.Лещенка щодо відкриття кримінальної справи у Швейцарській Конфедерації за підозрою в хабарництві проти народного депутата України, Голови Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки М.В.Мартиненка" № 2519. Ініціатором даного законопроекту виступив представник "Опозиційного блоку" Вадим Рабинович.
Не виконано
Сказано 21 квітня 2015 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/news/oleksandr-vilkul-opozicijnij-blok-ne-bratime-uchasti-v-politichnikh-igrakh-navkolo-zakonu-pro-prokuraturu.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=54629
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=54629
  • http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/5879.html

Результат

22 квітня 2015 року " Проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо фактів корупції в органах влади, викладених в заяві Голови Держфінінспекції М.Г.Гордієнка про корупцію в Уряді й розкрадання 7,5 млрд. грн. та у заяві народного депутата С.А.Лещенка щодо відкриття кримінальної справи у Швейцарській Конфедерації за підозрою в хабарництві проти народного депутата України, Голови Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки М.В.Мартиненка" № 2519 був відхилений профільним Комітетом ВРУ.

Станом на 15 липня 2015 року питання створення ТСК парламентом не розглядалось.

Під час проведення пленарних засідань у ВРУ з 21 квітня по 15 травня 2015 року депутати від "Опозиційного блоку" не наполягали на створенні слідчої Комісії по розслідуванню корупції в Кабінеті Міністрів України. Таким чином обіцянка вважається не виконаною.