Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Хомко заявив, що проведе благоустрій річки Устя

10 квітня 2015 року міський голова Рівного Володимир Хомко заявив, що проведе благоустрій річки Устя, а саме: буде здійснено ремонт шлюза біля озера та так званої «Венеції», осушено частину території під вул. Котляревського. Також буде здійснено облагородження пойми річки Устя по нових технологіях від Басового кута до вул. Степана Бандери. Основна частина коштів буде закладена на будівництво каналізацій, аби всі відходи не забруднювали річку. Також влаштують 2 штучних аератора води, щоб в спекотну погоду аерувати воду (відео 0:01 - 1:31).
Не виконано
Сказано 10 квітня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=roLM0yLisa0
  • http://www.khomko.rv.ua/Khomko/ContentPages/Public/Mayor/tvprograms.aspx
  • http://sfera-tv.com.ua/index.php?m=news&d=view&nid=35565
  • http://rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=045208
  • https://www.youtube.com/watch?v=eBDtraFP1ug
  • Лист начальника управління економіки М. Керея
  • https://www.0362.ua/news/2535383/u-rivnomu-rozcisali-ricku-usta-foto
  • https://ritm.tv/page/zasmichenu-naberezhnu-ta-ustyu-u-rivnomu-prybyraty-ne-pospishayut-nemaye-koshtiv/

Результат

20 серпня 2020 року благоустрій річки Устя так і не було проведено. Некошена трава, занедбані доріжки та розкидані пляшки, так нині виглядає територія набережної річки. Вода в річці, зелена та забруднена.За словами міського голови основна проблема полягає у відсутності коштів, за прогнозом мера навести порядок зможе вже його наступник.

А обіцянці присвоєно статус не виконано.

Нагадаємо попередній хід подій:

15 квітня 2015 року телеканал РТБ повідомляє, проект по відновленню річки Устя розробляють фахівці Національного університету водного господарства та природокористування. В першу чергу будуть відновлювати річку Устя від Басового кута до вул. Степана Бандери, будуть розчищати заплаву від зарослів і дерев, укріплять береги геотекстилем, а також поглиблять річку.

Станом на 28 серпня 2015 року роботи з очищення річки проводять в районі вулиці Небесної Сотні, ремонтують шлюз. Замовлено проект, який передбачає почергове виконання завдання. У місті за останні декілька років побудовано три каналізаційно-насосні станції в Царському Селі, кількість нечистот, які потрапляли у водойму зменшилась.

28 жовтня 2015 року міський голова Рівного Володимир Хомко у своїй програмі обіцяє у 2016 році провести реконструкцію шлюзів на річці Устя в районі Басівкутського озера та кафе «Венеція». У 2016-2018 рр. планує провести роботи щодо впорядкування та розчищення русла річки Устя.

12 квітня 2017 року Володимир Хомко повідомив, що єдиний та реальний вихід із ситуації щодо забруднення річки Устя та озера Басів Кут - будівництво каналізаційних мереж. Очікується, що цьогоріч розпочнеться перший етап робіт.

Станом на 8 серпня 2018 року за інформацією Управління економіки міста, в 2017 році в рамках програми виконувались роботи по виготовленню проектно-кошторисної документації 13 заходів з каналізування та ремонту гідротехнічних споруд.

7 жовтня 2019 року у Рівному розчищали плеса річки Устя.