Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Помазанов заявив, що у випадку трансляції телеканалами забороненого контенту, буде підніматися питання про позбавлення їх ліцензії

10 квітня 2015 року народний депутат України Андрій Помазанов заявив, що у разі трансляції телевізійними каналами забороненого контенту, до них будуть застосовуватися не лише штрафні санкції, а й ставитиметься питання про позбавлення ліцензії на мовлення.
Виконано
Сказано 10 квітня 2015 р.

Джерело

  • http://nfront.org.ua/usi-novini/1985-telekanali-yaki-demonstruvatimut-zaboronenij-kontent-slid-pozbavlyati-litsenziji-andrij-pomazanov
  • http://www.pravda.com.ua/news/2015/06/3/7070017/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=9&kodtip=6&rejim=1&KOD8011=18164
  • http://patrioty.org.ua/other/antyukrainskyi-kanal-inter-maie-buty-pozbavlenyi-litsenzii--turchynov-104506.html
  • http://podrobnosti.ua/2093456-sud-kiva-zalishiv-ltsenzju-telekanalu-nter.html

Результат

4 червня 2015 року в Україні набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законів щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» (прийнятий 5 лютого цього року) згідно з яким телеканали, які демонструють заборонені російські фільми та серіали почнуть штрафувати. У разі виявлення порушень ліцензіатами Національна рада з питань телебачення і радіомовлення фіксує відповідний факт і передає цю інформацію Державному агентству з питань кіно для вжиття заходів, передбачених законодавством.

25 грудня 2015 року Андрій Помазанов направив запит міністру інформаційної політики України Ю. Стецю щодо необхідності вжиття заходів для припинення транслювання проросійських радіостанцій на території, підконтрольній Україні.

3 січня 2016 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що телевізійний канал «Інтер» має бути позбавлений ліцензії за ведення антиукраїнської політики. Але, незважаючи на заклики, 4 березня Київський апеляційний адміністративний суд залишив ліцензію вказаному телеканалу.