Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кириленко обіцяє, що Мінкультури ініціює створення Українського інституту Тараса Шевченка

31 березня 2015 року віце-прем’єр-міністр – міністр культури В’ячеслав Кириленко заявив, що міністерство культури України ініціює створення Українського інституту Тараса Шевченка.
Виконано
Сказано 31 березня 2015 р.

Джерело

  • http://mincult.kmu.gov.ua/mincult/uk/publish/article/401668
  • http://mincult.kmu.gov.ua/mincult/uk/publish/article/407804
  • http://mincult.kmu.gov.ua/mincult/uk/publish/article/417924
  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248238115&cat_id=244276429
  • http://mincult.kmu.gov.ua/mincult/uk/publish/article/423828
  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248330146&cat_id=244277212

Результат

28 квітня 2015 року в Міністерстві культури України відбулося перше експертне обговорення проекту Концепції Українського Інституту. Проект концепції підготовлений науковцями Українського центру культурних досліджень за участю Міністерства культури і винесений на громадське обговорення.

2 червня 2015 року ініціативу Мінкультури зі створення окремої інституції для просування української культури в світі - Українського інституту Тараса Шевченка - підтримано на Першому форумі культурної дипломатії.

11 червня 2015 року Міністерство культури презентувало проект Концепції створення Українського інституту (Інституту Тараса Шевченка). Рішення про створення Українського інституту буде ухвалено до кінця року.

Станом на 7 липня 2015 року міністерство культури звернулося до Національного інституту стратегічних досліджень з пропозицією долучитися до опрацювання проекту Концепції та інших документів щодо створення Українського інституту, а також запропонувати кандидатуру до складу урядової робочої групи.

В рамках виконання ст. 437 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС Міністерством культури України розроблено проект концепції Українського Інституту Тараса Шевченка, завданнями якого буде поширення інформації про культуру України у світі, забезпечення присутності української культури у світовому культурно-інформаційному просторі та сприяння просуванню національного культурного продукту на світовий ринок. По завершенні громадського обговорення в червні поточного року відбулося публічне представлення концепції за участі представників закордонних культурних центрів, очікується створення робочої групи зі втілення концепції із залученням представників державних установ та громадськості. До кінця 2015 року планується ухвалення відповідного урядового акту щодо заснування Українського Інституту Тараса Шевченка.