Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Висоцький заявив, що Генпрокурору Шокіну буде направлено звернення по питанню ліквідації корупційних схем в енергетиці часів Ставицького

25 березня 2015 року народний депутат України Висоцький заявив, що Генеральному прокуроруУкраїни Віктору Шокіну буде направлено звернення по питанню ліквідації корупційних схем в енергетиці часів Ставицького (відео:07:04). Як зазначив депутат, корупційні схеми Едуарда Ставицького працюють і зараз. До сих пір, діє схема оренди скважини задарма (1500 грн. на місяць), яка приносить мільйонні прибутки.
Виконано
Сказано 25 березня 2015 р.

Джерело

  • http://24tv.ua/news/showNews.do?9_travnya_kreml_svyatkuvatime_viynu_z_ukrayinoyu__deputat&objectId=558289
  • http://lb.ua/news/2015/04/10/301564_deputati_prizvali_shokina_privlech.html

Результат

10 квітня 2015 року Сергій Висоцький та інші депутати звернулися до генерального прокурора України із заявою про факти розтрати державного майна та заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, організатором якого є народний депутат Олександр Онищенко.

У заяві говориться, що ТОВ "Надра Геоцентр", яке належить і контролюється депутатом Ошіщенком, уклало з ВАТ "Укргазвидобування" договір спільної діяльності, умови якого передбачають незаконну передачу майнових внесків і прав цього держпідприємства на відповідних ділянках нафтогазоносних надр з подальшою передачею газових свердловин.

Депутати стверджують, що в результаті держава недоотримує доходи від видобутку газу і втрачає контроль над власним майном, у той час як фірма Онищенка незаконно отримує прибуток, який в сотні разів перевищує витрати підконтрольної йому компанії.