Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Фищук запевнив, що і надалі сприятиме вирішенню питань соціального захисту учасників бойових дій, ветеранів війни, сімей загиблих військовослужбовців

15 лютого 2015 року голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук запевнив, що і надалі сприятиме вирішенню питань соціального захисту учасників бойових дій, ветеранів війни, сімей загиблих військовослужбовців.
Виконано
Сказано 15 лютого 2015 р.

Джерело

  • http://www.oda.cv.ua/news/oleksandr-fishchuk-oblasna-vikonavcha-vlada-i-nadali-spriyatime-virishennyu-vazhlivikh-pitan-so
  • http://www.oda.cv.ua/news/oleksandr-fishchuk-kraiova-vlada-spriyatime-virishennyu-problemnikh-pitan-afgantsiv-krayu-chere
  • http://www.oda.cv.ua/news/uchasnikam-ato-nadano-36-konsultatsii
  • http://www.oda.cv.ua/news/demobilizovanim-uchasnikam-ato-dopomagatimut-pratsevlashtuvatisya
  • http://www.oda.cv.ua/news/na-bukovini-ponad-100-uchasnikiv-ato-otrimali-dozvoli-na-rozrobku-proektiv-zemleustroyu
  • http://www.oda.cv.ua/news/z-pochatku-roku-v-oblasti-ozdorovleno-maizhe-600-voiniv-afgantsiv
  • http://www.oda.cv.ua/news/dlya-uchasnikiv-ato-pratsyue-garyacha-liniya-z-pitan-nadannya-medichnoi-dopomogi
  • http://www.oda.cv.ua/news/malozabezpechenim-gromadyanam-oblasti-priznacheno-materialnu-dopomogu-5
  • http://www.oda.cv.ua/news/malozabezpechenim-gromadyanam-bukovini-priznacheno-materialnu-dopomogu-7
  • http://www.oda.cv.ua/news/oleksandr-fishchuk-zustrivsya-z-predstavnikami-gromadskosti-yaki-doluchatimutsya-do-roboti-tsen
  • http://www.oda.cv.ua/news/na-bukovini-zapratsyuvav-tsentr-dopomogi-uchasnikam-ato-ta-chlenam-ikh-simei
  • http://www.bukoda.gov.ua/news/shchodo-zabezpechennya-prav-viiskovosluzhbovtsiv-uchasnikiv-ato-ta-chleniv-ikh-simei-na-peredba
  • Заступник директора Департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОДА Пасічник Наталія Вікторівна
  • http://bukoda.gov.ua/sites/default/files/Z/Zvit_2016/Zvit_ODA_2016.pdf
  • http://bukoda.gov.ua/news/na-sotsialne-zabezpechennya-uchasnikiv-ato-bukovini-u-2018-rotsi-vidileno-5-mln-060-tis-grn
  • https://www.youtube.com/watch?v=_c9pB7p4z_k
  • https://www.president.gov.ua/documents/3892018-25566

Результат

5 березня 2015 року відбулася зустріч голови облдержадміністрації Олександра Фищука з активом Чернівецької обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). Було розглянуто питання соціального захисту учасників бойових дій в Афганістані, забезпечення їх медичного обслуговування та санаторно-курортного оздоровлення, вирішення нагальних побутових та житлових проблем. За підсумками зустрічі прийнято рішення про підписання угоди про співпрацю.

Станом на 13 березня 2015 року, військовослужбовцям, що брали участь в антитерористичної операції надано 36 консультацій. З них 12 за телефоном гарячої лінії для учасників АТО та 24 під час особистого прийому.

Заявникам надано роз’яснення з питань отримання матеріальної допомоги та земельних ділянок, отримання знижки на вартість комунальних послуг, а також пільгове харчування дітей у навчальних закладах області.

За інформацією Чернівецької ОДА від 2 квітня 2015 року найближчим часом до Чернівецької області за демобілізацією повернуться майже 1,5 тисячі військовослужбовців. У зв’язку з цим Чернівецький обласний центр зайнятості сприятиме у працевлаштуванні демобілізованим учасникам АТО, які не мають цивільних спеціальностей і не можуть самостійно знайти місце роботи.

6 квітня 2015 року під час апаратної наради в.о. начальника Головного управління Держземагентства України в Чернівецькій області Володимир Рокицький повідомив, що до органів місцевого самоврядування із заявами на отримання земельних ділянок звернулися 752 військовослужбовці −учасники АТО. На сьогодні 114 з них надано дозволи на розробку проектів землеустрою, 10 проектів уже затверджено, 601 - справа знаходиться на опрацюванні

Станом на 6 квітня 2015 року впродовж І кварталу 2015 року, на виконання доручення обласної державної адміністрації, оздоровлено 588 ветеранів Афганістану. З них 199 – стаціонарно, 389 – амбулаторно. Окрім того, проведено комплексний медичний огляд понад 500 осіб відповідної категорії.

Станом на 8 квітня 2015 року у Департаменті охорони здоров’я обласної державної адміністрації функціонує «гаряча» телефонна лінія для буковинських військовослужбовців - учасників антитерористичної операції.

16 червня 2015 року на черговому засіданні обласної постійно діючої комісії з надання матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам області за рахунок обласної комплексної програми «Турбота» членами комісії розглянуто 22 справи.

Загалом, матеріальну допомогу надано 18 заявникам – членам сімей загиблих або поранених учасників АТО, мобілізованих військовослужбовців, вимушених переселенців та малозабезпеченим громадянам на загальну суму 11 тис. 700 грн.

3 вересня 2015 року відбулося чергове засідання обласної постійно діючої комісії з надання матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам області коштом обласної комплексної програми «Турбота». Членами комісії розглянуто 33 справи. Матеріальну допомогу надано 23-ом заявникам – членам сімей загиблих або поранених учасників АТО, мобілізованих військовослужбовців, вимушених переселенців та малозабезпеченим громадянам на загальну суму 210 тис. 400 грн.

20 жовтня 2015 року відбулась зустріч голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука із керівником Центру допомоги учасникам АТО Валерієм Красняном та представниками волонтерських організацій області.

Під час зустрічі учасниками були визначені та обговорені пріоритетні напрями роботи Центру допомоги учасникам АТО. Громадські організації волонтерів шляхом голосування обрали активістів, які допомагатимуть Центру та будуть відповідати за певний напрямок: допомогу родинам загиблих військових, виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції, соціальний та юридичний захист військових, реабілітацію учасників АТО.

22 жовтня 2015 року розпочав роботу Центр допомоги учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей. До установи можна звернутися за адресою: м. Чернівці, вул. Головна, 245. Центр надає допомогу у вирішенні питань: земельного забезпечення; забезпечення дровами; психологічної реабілітації; професійної адаптації; соціального забезпечення; медичних; освітніх; юридичних. Керівник Центру - Краснян Валерій Іванович. Телефон консультативної гарячої лінії: 063-929-62-68. Графік роботи: Пн-Чт - з 9.00 до 18.00, Пт - з 9.00 до 17.00.

11 квітня 2016 року департамент соціального захисту населення Чернівецької облдержадміністрації повідомив, що на кінець березня 2016 року за отриманням пільг, передбачених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» до районних органів соціального захисту населення Чернівецької області звернулось 2593 учасники бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Відповідно до листа департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОДА від 3 червня 2016 року в області діє Комплексна програма соціальної підтримки учасників АТО та їх сімей на 2015-2016 роки. Головними розпорядниками коштів за цією програмою на рівні обласного бюджету визначено Департамент соціального захисту та Департамент охорони здоров'я ОДА. В обласному бюджеті на 2016 рік на фінансування вказаної програми передбачені кошти в сумі 2830,0 тис грн, які передбачено спрямувати на: надання одноразових грошових допомог учасникам АТО та їх сім'ям, медичну реабілітацію учасників АТО, соціальну реабілітацію учасників АТО, надання фінансової допомоги громадським організаціям учасників, ветеранів, інвалідів АТО та їх сімей. Станом на 01.06.2016 року за матеріальною допомогою звернулися 67 осіб зазначених категорій, з них 30 чоловік отримали допомогу на загальну суму 240 800 грн (в т.ч. 2 самі загиблих по 100 000 грн кожна).

У звіті про здійснення Чернівецькою ОДА покладених на неї повноважень та стан розвитку територій за 2016 рік у пункті II «Стан здійснення повноважень щодо соціально-економічного розвитку регіону» йдеться про вирішення питань соціального захисту учасників бойових дій, ветеранів війни, сімей загиблих військовослужбовців.

У рамках виконання заходів Комплексної програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції (учасників бойових дій) та членів їх сімей на 2017–2019 роки Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації на соціальне забезпечення учасників АТО виділено 5 млн 60 тис. грн.

Станом на 12 березня 2018 року керівництвом Міністерства оборони прийнято рішення, що військове містечко №20, яке розміщено в Садгорі, та площею 16 га, буде передано для дислокації 8-му батальйону штурмової бригади в кількості до 500 чоловік з відповідною інфраструктурою (відео 08:40-10:00).

23 листопада 2018 року Президент України підписав Указ "Про звільнення О.Фищука з посади голови Чернівецької обласної державної адміністрації" згідно з поданою ним заявою. Враховуючи сприяння керівництва області у вирішенні питань соціального захисту учасників бойових дій, ветеранів війни, сімей загиблих військовослужбовців обіцянка отримує статус виконаної.