Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Каспрук ініціюватиме внесення змін до Статуту територіальної громади Чернівців

18 березня 2015 року міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що ініціюватиме внесення змін до Статуту територіальної громади Чернівців, аби демократизувати механізм участі громадян у вирішенні нагальних питань життя міста.
Виконано
Сказано 18 березня 2015 р.

Джерело

  • http://chernivtsy.eu/portal/4/oleksij-kaspruk-initsiyuye-vnesennya-zmin-do-statutu-mista-66420.html
  • http://chernivtsy.eu/portal/4/do-statutu-mista-vnesut-zminy-67310.html
  • http://chv.tv/u-chernivtsiakh-khochut-zminyty-polozhennia-statutu-mista-video.html
  • http://chernivtsy.eu/portal/4/chernivchan-zaklykayut-doluchytysya-do-obgovorennya-proektu-statutu-terytorialnoyi-gromady-72911.html
  • Лист Директора департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради Бабчука В.

Результат

3 квітня 2015 року з метою врегулювання порядку реалізації права на громадські слухання, місцеві ініціативи, загальні збори громадян за місцем проживання, проведення консультацій з громадськістю, участі в органах самоорганізації членів територіальної громади міста Чернівців у вирішенні питань місцевого значення, внесення відповідних змін і доповнень до Статуту територіальної громади створено комісію на чолі з Чернівецьким міським головою Олексієм Каспруком. Комісії доручено до 15 травня 2015 року вивчити питання регулювання порядку реалізації права на громадські слухання, місцеві ініціативи, загальні збори громадян за місцем проживання тощо, а також розробити план заходів з громадського обговорення пропозицій змін до Статуту територіальної громади міста Чернівців.

27 квітня 2015 року у стінах Ратуші зібрались представники місцевої ради, громадські активісти, юристи, а також гості із Києва, аби обговорити найважливіший документ міста, а саме - Статут територіальної громади. За словами мера Чернівців Олексія Каспрука, нині варто розробити нову редакцію документа міста Чернівців, яка має відповідати сучасним реаліям, а також за допомогою змін полегшить зв'язок між громадою та владою. (Відео)

28 липня 2015 року відбулося чергове засідання комісії з розгляду питання про внесення змін і доповнень до Статуту територіальної громади м. Чернівців та нормативно-правових актів, що регулюють порядок участі членів територіальної громади міста у вирішенні питань місцевого значення.

Відповідно до листа Чернівецької міської ради від 5 серпня 2015 року, проект Статуту територіальної громади міста Чернівці у новій редакції розроблений юридичним управлінням та іншими виконавчими органами міської ради спільно з громадськими активістами. Запропонований проект планується винести на розгляд сесії міської ради, засідання якої відбудеться 24 вересня 2015 року після проведення громадського обговорення та врахування пропозицій громадськості.