Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Каспрук ініціюватиме прийняття державної програми, яка дозволить забезпечити квартирами учасників АТО

28 січня 2015 року міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що Чернівці спільно зі Львовом ініціюватимуть прийняття державної програми, яка дозволить забезпечити квартирами учасників АТО.
Виконано
Сказано 28 січня 2015 р.

Джерело

  • http://chernivtsy.eu/portal/4/uchasnyky-ato-otrymayut-zemelni-dilyanky-v-masyvi-zhytlovoyi-zabudovy-na-vulytsi-lukiyanovycha-64386.html
  • Лист секретаря Чернівецької міської ради Кушнірик Я.
  • Лист заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Леонтія Г.Г.
  • Лист заступника міського голови Чернівців з питань діяльності виконавчих органів міської ради Леонтія Г.Г.

Результат

Відповідно до листа Чернівецької міської ради від 3 квітня 2015 року виконавчий комітет Чернівецької міської ради сформував списки сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та звернувся з пропозицією в Чернівецьку обласну державну адміністрацію щодо кількості квартир, житлової площі та коштів, які необхідні для вирішення питання забезпечення житлом вказаної категорії черговиків. Узагальнена інформація направлена в Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлового господарства України для включення в державну програму забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції.

Відповідно до листа Чернівецької міської ради від 13 жовтня 2015 року, департаментом житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради направлені в департамент соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації списки сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, для включення в державну програму узагальненої інформації з забезпечення житлом вказаної категорії черговиків. Станом на 13 жовтня 2015 року у виконавчому комітеті міської ради перебуває чотири сім'ї загиблих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції.

Відповідно до листа Чернівецької міської ради від 18 грудня 2015 року, станом на 18 грудня 2015 року діє Постанова Кабінету Міністрів України від 20.05.2015 р. №348 «Про Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО, а також для інвалідів I - III групи з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО, та потребують поліпшення житлових умов». Тому окрема Програма забезпечення житлом вказаної категорії черговиків в м.Чернівцях не приймалась.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2015 р. №348 виконавчий комітет Чернівецької міської ради прийняв рішення про видачу ордерів на житлову площу чотирьом сім'ям загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО. Враховуючи те, що міський голова сприяв та ініціював прийняття програми, а учасники АТО отримали ордери на житлову площу, обіцянка отримує статус виконаної.