Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Миколаєнко пообіцяв, що вартість проїзду в маршрутному таксі підвищуватись не буде

9 березня 2015 року міський голова Херсона Володимир Миколаєнко пообіцяв, що вартість проїзду в маршрутному таксі в поточному році підвищуватись не буде (відео 0:00-0:15).
Виконано
Сказано 9 березня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=0ENNLhyXJQA
  • Лист заступника міського голови І. Трибух
  • http://gromada.ks.ua/obschestvo/v-hersonskom-transporte-podorozhaet-proezd/

Результат

Відповідно до листа Херсонської міської ради від 4 червня 2015 року, прийняття рішень про підвищення вартості проїзду в маршрутному таксі у 2015 році не заплановано.

Станом на 17 травня 2016 року в Херсоні найнижчі тарифи на проїзд в тролейбусах і маршрутках в Україні. Проїзд в громадському транспорті для пільгових категорій громадян залишається безкоштовним.

Але, зі слів голови транспортної комісії Херсонської міської ради Єгора Устинова, підприємства міста, які займаються перевезенням пасажирів, можуть збанкрутувати, якщо найближчим часом не підняти вартість проїзду в громадському транспорті. Аргументують подорожчання проїзду постійно зростаючими цінами на запчастини і технічне обслуговування маршрутних таксі та тролейбусів. Щоб весь громадський транспорт не став непридатним, голова транспортної комісії Херсона порекомендував розглянути звернення перевізників з проханням підвищити тарифи на проїзд. Тепер начальнику управління транспорту Алісі Вербицькій належить виконати розрахунки і вказати економічне обґрунтування потенційного тарифу. За попередніми даними, проїзд в маршрутці складе близько 4 гривень. На яку суму підніметься вартість поїздки на тролейбусі, поки невідомо.