Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Лисенко планує створити в Ковпаківському районі міста Центр для допомоги переселенцям

17 березня 2015 року міський голова Сум Олександр Лисенко відвідав новостворений Центр для допомоги громадянам, які переміщуються з тимчасово-окупованих територій і зони проведення АТО. За словами міського голови, на базі Центру надаватимуть допомогу не лише вимушеним переселенцям, а й іншим соціально-вразливим верствам населення. Лисенко повідомив, що планує створити подібний центру і в Ковпаківському районі. Координаційний центр допомоги переселенцям функціонує за адресою: вул. Харківська, 35, 2 поверх, актова зала.
Не виконано
Сказано 17 березня 2015 р.

Джерело

  • http://www.meria.sumy.ua/index.php?newsid=42855
  • Лист заступника міського голови В.Волонтирця
  • http://www.sumy.ua/index.php?newsid=47718
  • http://www.sumy.ua/index.php?newsid=44772
  • http://sts.sumy.ua/society/dlya-pereselentsiv-u-sumah-vidkrili-tsentr-dopomogi.html

Результат

Відповідно до листа Сумської міської влади від 23 червня 2015 року, згідно з розпорядженням міського голови від 28 серпня 2014 року №163-Р в територіальних межах міста Суми утворено штаб з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО на території міста Суми.

Станом на 4 лютого 2016 року соціальним захистом переселенців, котрі переїхали до Сум, опікується міське управління соціального захисту населення за адресою: вул. Харківська, 35, тел.: (0542) 36-41-86. Нагадаємо, 3 серпня 2015 року представниця Координаційного центру з питань допомоги вимушеним переселенцям Марина Лозікова розповідала, що для координації спеціального проекту допомоги в середині серпня представники німецької сторони разом із київською делегацією мають відвідати Суми. Але, Марина Лозікова звернула увагу, що існують певні проблеми з адмінбудівлею, де розміщується Координаційний центр, тому суто з технічних причин запрошувати туди гостей було незручно. Пошук більш прийнятного приміщення триває.

16 травня 2016 року в Сумах відкрився Центр для допомоги переселенцям по вулиці Харківській, 20, що знаходиться в Зарічному районі міста. В Ковпаківському районі міста подібний центр не створювався.