Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Супрун пообіцяла, що у 2017 році буде створено держпідприємство для закупівлі ліків

21 березня 2017 року в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун пообіцяла, що у 2017 році буде створено держпідприємство для закупівлі ліків. «Вже є прописаний статут, вже прописаний склад людей, які будуть там працювати. В цьому році буде завершено створення цієї організації і ми будемо набирати нових працівників і навчати їх. У 2018 році ми будемо вимагати, щоб хоча б три програми провели через нову організацію. У березні 2019 року дія закону про співпрацю із міжнародними організаціями закінчиться і з цього року ми плануємо перевести на нове держпідприємство всі закупівлі», – заявила Супрун.
Не виконано
Сказано 21 березня 2017 р.

Джерело

  • https://www.radiosvoboda.org/a/28382695.html
  • http://moz.gov.ua/article/news/dp-medichni-zakupivli-ukraini-zaluchae-sche-odnu-mizhnarodnu-organizaciju-do-zakupivel-cherez-prozorro
  • https://www.facebook.com/moz.ukr/posts/1093338800829224

Результат

26 жовтня 2018 року Міністерство охорони здоров’я зареєструвало держпідприємство «Медичні закупівлі України», яке буде закуповувати ліки, а також запровадить електронний каталог ліків в онлайн-магазині у системі ProZorro.

З січня 2019 року ДП «Медичні закупівлі України» проводить закупівлі за кошти Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією через українську електронну систему ProZorro.