Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Бойко пообіцяв підвищити соціальний захист молодих родин шляхом збільшення допомоги при народженні дитини

24 вересня 2014 року на позачергових виборах до Верховної Ради кандидат в народні депутати України від політичної партії "Опозиційний блок" Юрій Бойко у передвиборній програмі пообіцяв підвищити соціальний захист молодих родин шляхом збільшення допомоги при народженні дитини та допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Не виконано
Сказано 24 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP502?pt001f01=910&pf7171=199
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP502?pt001f01=910&pf7171=199
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2811-12
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2

Результат

Політична партія "Опозиційний блок" не виконав свою обіцянку щодо підвищення соціального захисту молодих родин шляхом збільшення допомоги при народженні дитини та допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, оскільки жоден проект законів, які подавались народними депутатами цієї фракції, не були розглянуті на пленарних засіданнях ВРУ. Допомога при народженні дітей та подальшого її утримання до 3 років встановлена статтею 12 Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" у розмірі 41280 гривень. У листопаді 2014 року 16 народних депутатів з фракції "Опозиційний блок" ініціювали проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо відновлення деяких видів допомоги, де пропонувалось відновити раніше скасованні допомоги при народженні дитини у підвищеному розмірі при народженні другої, третьої та наступних дітей, допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. На сьогодні цей законопроект знаходиться на доопрацюванні в комітетах. Також у лютому 2016 року народні депутати Королевська Наталія та Павленко Юрій ініціювали проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту сімей з дітьми. Однак він не був розглянутий на засіданні у парламенті. У січні 2017 року народні депутати Бахтєєва Тетяна та Шурма Ігор ініціювали проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо розміру допомоги при народженні дитини та порядку її виплати з метою підвищення народжуваності в Україні. На сьогоднішній день цей законопроект знаходиться в комітеті. У квітні цього ж року народний депутат Королевська Наталія була співавтором проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення належного рівня соціального захисту родин з дітьми та встановлення справедливих соціальних гарантій дітям. Але він не був розглянутий на пленарному засіданні ВРУ. У травні 2018 року 6 народних депутатів з фракції "Опозиційний блок" ініціювали проект Постанови про невідкладні заходи з відновлення належного соціального захисту сімей з дітьми, забезпечення охорони материнства і дитинства та подолання демографічної кризи в Україні. На даний період часу він знаходиться в комітеті.