Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Романюк має намір в 2015 році завершити першу чергу робіт з реконструкції Луцького зоопарку

16 лютого 2015 року міський голова Луцька Микола Романюк заявив, що має намір в 2015 році завершити першу чергу робіт з реконструкції Луцького зоопарку.
Виконано
Сказано 16 лютого 2015 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1591863644383335&id=100006791433571
  • http://www.lutsk.ua/fast-news/u-luckomu-zooparku-tryvayut-roboty-z-budivnyctva-mistechka-dlya-leviv-ta-vedmediv
  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1642857992617233&id=100006791433571&pnref=story
  • http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/do-kincya-zhovtnya-zavershytsya-rekonstrukciya-luckogo-zooparku
  • http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/u-lucku-vidkryly-onovlenyy-zoopark

Результат

23 квітня 2015 року у рамках проекту «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони у Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму» у Луцьку перебувала делегація гостей з Замостя та Жешува. Гості з Польщі разом з міським головою Миколою Романюком та його заступником Тарасом Яковлевим побували у Луцькому зоопарку і ознайомилися з ходом будівельних робіт містечка для левів та ведмедів. Під час здійснення реконструкції планують зробити й благоустрій території, огорожу, систему водопостачання та водовідведення. У зоопарку буде підсилено систему електропостачання, зроблено зовнішнє освітлення та встановлено систему відеонагляду.

25 червня 2015 року міський голова Луцька Микола Романюк повідомив, що в рамках проекту «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони у Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму», на модернізацію Луцького зоопарку виділено 1,5 мільйона євро грантових коштів.

18 вересня 2015 року міський голова Луцька Микола Романюк повідомив, що відкриття зоопарку планується відбутись у кінці жовтня 2015 року.

18 жовтня 2015 року у Луцьку відкрили оновлений зоопарк. Великий комплекс робіт виконано по зоопарку в рамках проекту «Модернізація зоопарку в містах Замості та Луцьку, а також створення рекреаційної зони у місті Жешуві з метою розвитку прикордонного природного туризму», що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013. Координатор проекту у Луцьку Олександр Ковальский повідомив про обсяг виконаних робіт. У зоопарку облаштовано містечка для ведмедів та левів з вольєрами, оглядовими терасами, павільйонами, а також зроблено комплексний благоустрій території (інженерні комунікації), збудовані енергетичні мережі, каналізації та водопровід, пішохідні доріжки, освітлення. Побудовано міст, встановлено центральну ковану браму, облаштовано огорожу. Для зручності відвідувачів зоопарку встановлено Wi-Fi на всій території зоопарку.