Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кобцев пообіцяв вирішити актуальні питання харків'ян-учасників АТО 92-ї окремої механізованої бригади

1 березня 2015 року народний депутат України Михайло Кобцев пообіцяв вирішити актуальні питання харків'ян-учасників АТО: оформлення статусу учасника АТО, забезпечення пільг для них та їх сімей, виділення для них земельних ділянок. Зазначимо, мова йде про 92-у окрему механізовану бригаду (Харківська область).
Виконано
Сказано 1 березня 2015 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/mykhaylo.kobtsev/posts/782498755175550
  • https://www.facebook.com/mykhaylo.kobtsev/posts/858977484194343
  • http://glavnoe.ua/news/n246533
  • https://www.facebook.com/mykhaylo.kobtsev/posts/906058526152905
  • Лист народного депутата Михайла Кобцева від 18 червня 2018 року

Результат

У червні 2015 року Михайло Кобцев відвідав харків'ян-учасників АТО в місті Щастя, передавши бійцям воду, аптечки та інші необхідні речі.

Восени депутат передав 150 аптечок харківським бійцям Національної гвардії. За словами Кобцева, аптечки укомплектовано за зразком НАТО.

На початку червня ми направили запит народному депутату. Згідно наданої відповіді стало відомо, що на базі депутатської приймальні систематично надається правова допомога членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції, проводиться реабілітаційна робота та робота по вирішенню соціально-економічних проблем учасників антитерористичної операції та їх сімей. Нардеп всіляко підтримує не тільки військових 92-ої механізованої бригади, а й інших військовослужбовців ЗСУ. Завдяки йому починаючи з 2014 року і по теперішній час діють волонтерські програми «Вода для армії» та «Аптечка для армії», передані кілька транспортних засобів, тисячі комплектів військового обмундирування та гуманітарна допомога.

За період з 2015 року до парламентарія звернулись та отримали відповідну допомогу близько 150 військовослужбовців з різного роду питань, у тому числі, щодо оформлення статусу учасника бойових дій і отримання пільг, передбачених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Окремим напрямком є сприяння в забезпеченні житловою площею сімей загиблих учасників АТО. У результаті проведеної роботи вже кілька таких сімей у Харківській області були поставлені на облік осіб, що потребують поліпшення житлових умов, та отримали житло за рахунок бюджетних коштів. В рамках депутатської діяльності близько 100 членів сімей загиблих військовослужбовців у зоні АТО отримали матеріальну допомогу та допомогу на оздоровлення.

Враховуючи активне сприяння народного депутата та допомогу у вирішенні проблемних питань харків'ян-учасників АТО 92-ї окремої механізованої бригади та інших військових ЗСУ, обіцянку вважаємо виконаною.