Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вадатурський пообіцяв працювати над змінами до законодавства стосовно податкового навантаження у фермерському господарстві

19 лютого 2015 року народний депутат України Андрій Вадатурський пообіцяв працювати над змінами до законодавства стосовно податкового навантаження у фермерському господарстві. Як зазначив депутат, фермери платять єдиний податок, а одноосібники, у власності яких майже 60% місцевих сільгоспугідь, ні. На його думку податкове навантаження має бути справедливо однаковим. У випадку, якщо одноосібник не обробляє землю й не платить за неї, то через аукціон держава в особі сільради, має знайти орендаря, який платитиме за землю і власникові і в місцевий бюджет.
Виконано
Сказано 19 лютого 2015 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/avadaturskyy/posts/920387807995560
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=55291
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=6516
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=55291
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=53102
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57280
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=61865
  • http://agroportal.ua/news/ukraina/semeinym-fermerskim-khozyaistvam-uprostili-nalogooblozhenie/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19476

Результат

В лютому 2016 року було відкликано "Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування окремих категорій земельних ділянок" № 2934, одним з ініціаторів якого виступив Андрій Вадатурський. Законопроект було розроблено з метою встановлення ставки податку за земельні ділянки особистих селянських господарств, розташованих за межами населених пунктів, а також за земельні частки (паї), які перебувають у власності громадян для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та не передані в оренду сільгоспвиробникам, у розмірі 3 відсотків від їх нормативної грошової оцінки.

У квітні було ухвалено законопроект № 1599 "Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств", якій був підтриманий нардепом.

Восени було відкликано та відкладено розгляд законопроекту "Про внесення змін до статті 274 Податкового кодексу України (щодо перегляду податкової ставки на земельні ділянки сільськогосподарського призначення)", одним із співавторів є Вадатурський.

На початку липня парламент ухвалив проект закону №6490-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств". Законопроект передбачає створення через зміни до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів правових, економічних та соціальних передумов для легалізації сімейних фермерських господарств з набуттям статусу фізичної особи-підприємця – виробника сільськогосподарської продукції, та, відповідно, у забезпеченні їм повноцінної участі в соціально-економічному житті держави із встановленням пільгового порядку сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску. Депутат підтримав вказаний законопроект.

Обіцянку вважаємо виконаною, враховуючи голосування народного депутата за потрібні законопроекти та активну законотворчу роботу в питанні зменшення податкового навантаження у фермерському господарстві.