Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вілкул запевнив, що "Опозиційний блок" вимагатиме перегляду умов угоди з МВФ

18 лютого 2015 народний депутат України Олександр Вілкул запевнив, що "Опозиційний блок" вимагатиме перегляду умов угоди з МВФ, які погодив уряд. За умовами угоди вартість одного кубометра газу у багатоквартирних будинках (за наявності лічильника) збільшиться з 1,18 грн до 4,50 грн. Тарифи на тепло в Києві для квартир, де не встановлені лічильники, зросте з 9 грн за квадратний метр площі до 15 грн.
Виконано
Сказано 18 лютого 2015 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/news/oleksandr-vilkul-mi-vimagatimemo-pereglyadu-umov-ugodi-z-mvf-yaki-pogodiv-uryad.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=55375
  • http://www.pravda.com.ua/news/2015/02/24/7059617/
  • http://opposition.org.ua/uk/news/nataliya-korolevska-opozicijnij-blok-vimagae-shhob-chastina-groshej-vid-mvf-pishla-na-pidvishhennya-socialnikh-standartiv.html
  • http://espreso.tv/news/2015/07/20/na_indeksaciyu_pensiy_ta_zarplat_potribno_12_mlrd_grn____yacenyuk
  • http://www.radiosvoboda.org/content/article/26879739.html
  • http://www.epravda.com.ua/news/2015/07/21/551800/
  • Запит ІА
  • Запит ІА

Результат

27 травня 2015 року у Верховній Раді був зареєстрований "Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо звернення до Кабінету Міністрів України з метою забезпечення прийняття невідкладних заходів щодо соціального захисту населення України щодо перегляду Кабінетом Міністрів України умов отримання кредитних коштів від Міжнародного валютного фонду" № 2965 . Ініціатором даного проекту постанови виступив народний депутат Олександр Вілкул.

24 лютого 2015 года міністр фінансів України Наталія Яресько повідомила, що Кабінет Міністрів України домовився з місією Міжнародного валютного фонду про кредити на тих умовах, які вигідні Україні. Підтримку МВФ знайшов план українських реформ, виконання якого дозволить стабілізувати ситуацію в поточному році і закласти основи відновлення зростання вже в 2016. Головною умовою отримання кредитування є зміни до Держбюджету, які були підготовлені Кабміном і подані у Верховну Раду.

2 березня народний депутат Наталія Королевська наполягала на змінах в бюджеті, а саме на проведенні індексація пенсій і зарплат, скасуванні податку на пенсію. Депутат зазначила, що фракція "Опозиційний блок" вимагає, щоб ресурс, який планує Кабмін отримати від МВФ, був частково спрямований на підвищення соціальних стандартів. Політик нагадала, що депутати від "Опозиційного блоку" звернулися до Конституційного суду з вимогою скасувати незаконні норми закону, яким шахтарі, інваліди, чорнобильці, афганці, вчителі та лікарі позбавляються всіх пільг.

3 березня народний депутат Юрій Бойко звернувся до Президента України Петра Порошенка з вимогою застосувати вето до прийнятого Верховною Радою закону про внесення змін до пенсійного законодавства, який зокрема передбачає обмеження виплат працюючим пенсіонерам, держслужбовцям.

20 липня 2015 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступив по питанню проведення індексації пенсій і зарплат, для реалізації якої країні потрібно 12 млрд грн.

Враховуючи зусилля ОБ спрямовані на перегляд політики України щодо співпраці Києва з МВФ, обіцянка отримує статус "виконано".