Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Осуховський заявив, що винні у загибелі учасників Революції Гідності обов'язково постануть перед судом

17 лютого 2015 року народний депутат України Олег Осуховський заявив, що винні у загибелі учасників Революції Гідності обов'язково постануть перед судом.
Архів
Сказано 17 лютого 2015 р.

Джерело

  • http://svoboda.org.ua/news/comments/00012847/
  • http://vgolos.com.ua/news/pered_richnytseyu_revolyutsii_gidnosti_vlada_robyt_lyshe_vydymist_rozsliduvan__osuhovskyy_198952.html
  • http://www.pravda.com.ua/news/2016/02/20/7099711/
  • http://vgolos.com.ua/news/nardep_vymagaie_rozsliduvaty_sabotazh_pravoohorontsiv_i_suddiv_u_spravah_maydanu_236389.html
  • http://ua.racurs.ua/news/82117-za-zlochyny-proty-uchasnykiv-maydanu-uv-yaznyly-lyshe-odnu-osobu

Результат

17 листопада 2015 року народний депутат України Олег Осуховський заявив, що перед другою річницею Революції гідності, влада та правоохоронні органи хочуть продемонструвати роботу із розслідування злочинів проти Майдану, але реальних результатів немає. Народний депутат звернувся до міністра внутрішніх справ щодо звільнення 70 міліціянтів, причетних до злочинів проти Майдану, проте жодної реакції не відбулось.

20 лютого 2016 року Петро Порошенко на зустрічі з родинами Героїв Небесної Сотні повідомив, що за даними Генпрокуратури, за подіями листопада 2013 року — лютого 2014 року винесено 18 вироків проти 26 осіб, у 84 справах розслідування закінчено і вони розглядаються у судах, а ще 11 справ передано до суду, і в лютому мають розпочатися судові розгляди. У 63 провадженнях триває досудове розслідування, 16 осіб утримуються під вартою в СІЗО, з них 6 співробітників «Беркуту» та 5 «тітушок», також по 13 беркутівцям та 8 «тітушках» наразі розглядаються справи. Говорячи про можливість зупинення розслідування злочинів часів Майдану з 1 березня через те, що набуде чинності закон про Державне бюро розслідувань у нинішній редакції, Порошенко наголосив на неприпустимості зупинки процесу розслідування через недосконалість законів та запевнив, що не допустить цього.

18 листопада 2016 року народний депутат України від ВО «Свобода» Олег Осуховський звернувся із депутатським запитом до очільників СБУ та Національної поліції України з вимогою розслідувати факти саботажу правоохоронців та суддів у справах Майдану.

26 січня 2017 року глава департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що суди винесли 35 вироків за 220 справами Майдану, однак до реального позбавлення волі засуджено лише одну особу.

Обіцянка в категорії "архівні обіцянки" доки не буде проведено комплексний та об'єктивний аналіз її виконання