Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Поляков запевнив, що міжфракційне депутатське об’єднання "Депутатський контроль" ініціює відкриття кримінального провадження стосовно дій Гонтарєвої

13 лютого 2015 року народний депутат України Максим Поляков запевнив, що міжфракційне депутатське об’єднання "Депутатський контроль" ініціює відкриття кримінального провадження стосовно дій керівника Національного банку України Валерії Гонтарєвої за державну зраду та службову недбалість. За його словами, члени "Депутатського контролю" підозрюють, що голова Національного банку України Валерія Гонтарєва свідомо не робить ніякого впливу на банки з оточення сім'ї Віктора Януковича ("Фідобанк", "Смартбанк", "Юнисон Банк", "Фінанс Банк"). На думку депутата, саме ці фінансові установи можуть легалізувати доходи, які отримані злочинним шляхом і фінансують тероризм.
Виконано
Сказано 13 лютого 2015 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/polyakovma/posts/1021156744565072
  • http://interfax.com.ua/news/political/250282.html
  • http://m.censor.net.ua/resonance/325834/maksim_polyakov_deyistviya_glavy_nbu_vyglyadyat_kak_gosudarstvennaya_izmena
  • http://lb.ua/news/2015/03/03/297361_gontareva_istoriya_nesostoyavsheysya.html
  • http://depcontrol.org/proti-kerivnitstva-natsbanku-vidkrito-kriminalne-provadzhennya/
  • http://24tv.ua/news/showNews.do?protiv_gontarevoj_otkryto_ugolovnoe_proizvodstvo&objectId=566136&lang=ru

Результат

Міжфракційне депутатське об'єднання "Депутатський контроль" звернулося до голови СБУ Валентина Наливайченка з вимогою відкрити кримінальне провадження щодо дій керівника Національного банку. Як вважає депутат, саме СБУ, а не Генеральна прокуратура повинна займатися цією справою, тому що тут йдеться про державну зраду (ситуація з золотовалютними резервами країни).

3 березня 2015 року депутати виконуючи умови отримання кредиту від МВФ не піднімали питання про відставку Гонтаревої.

17 квітня 2015 року прокуратура м. Києва відповідно до депутатського звернення членів МДО «Депутатський контроль» відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст.364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем) проти керівництва Національного банку України (голова НБУ – Валерія Гонтарева) та інших службових осіб.