Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Зубко зобов'язаний розробити Державну стратегію з відновлення цілісності України

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила віце-прем’єр-міністром України, міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка. Програма діяльності Кабміну зобов'язує Геннадія Зубка розробити Державну стратегію з відновлення цілісності України та інтеграції окупованих територій.
Виконано
Сказано 14 квітня 2016 р.

Джерело

  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1099-19
  • Постанова Кабінету міністрів України «Про затвердження Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України» від 13.12.2017 року № 1071

Результат

15 листопада 2017 року було ухвалено розпорядження Кабміну № 909-р «Про схвалення Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року».

16 січня 2018 року набрала чинності Постанова Кабінету міністрів України «Про затвердження Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України» від 13.12.2017 року № 1071, в якій закладено сприяння вирішенню потреб з економічної відбудови, проблем внутрішньо переміщених осіб та діяльність щодо розбудови миру та громадська безпека. Програма ґрунтується на трьох стратегічних складових: відновлення інфраструктури, економічне відновлення, розбудова миру та соціальна стійкість.

Програма спрямована на розвиток Донецької та Луганської областей, крім населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, а також Дніпропетровської, Запорізької, Харківської області, тобто на територію регіонів, розвиток яких зазнав негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході країни.