Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко пообіцяла, що буде зареєстровано законопроект щодо відшкодування коштів батькам пільгами в оподаткуванні, які вкладають гроші в розвиток дитини

5 лютого 2018 року народний депутат України Ірина Луценко пообіцяла, що буде зареєстровано законопроект щодо відшкодування коштів батькам пільгами в оподаткуванні, які вкладають гроші в розвиток дитини (відео: з 34:26).
Виконано
Сказано 5 лютого 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=5uXMp5Pbeow&feature=youtu.be&t=34m26s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19291
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=63897

Результат

3 липня 2018 року ВРУ ухвалила проект закону №8295 "Про внесення змін до статей 165 та 166 Податкового кодексу України", яким передбачається вилучення з Кодексу норми щодо включення до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку доходів у вигляді аліментів від нерезидента та включення до податкової знижки суми коштів, сплачених платником податку на доходи фізичних осіб на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення. Одним із ініціаторів законопроекту виступила Ірина Луценко.

Таким чином, як і обіцяла Ірина Луценко, батьки отримують можливість скористатися механізмом відшкодування коштів пільгами в оподаткуванні,якщо вони вкладатимуть кошти в розвиток дитини.

Варто додати, що Ірина Луценко не голосувала за цей проект закону, однак статус обіцянки залишається "виконано", оскільки вона обіцяла, що така ініціатива буде зареєстрована, і виступила автором такого законопроект після дати фіксації обіцянки.