Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вілкул запевнив, що "Опозиційний блок" продовжить боротьбу за відновлення прав мирних жителів сходу України і повернення їм соціальних виплат

5 лютого 2015 року народний депутат України Олександр Вілкул запевнив, що "Опозиційний блок" продовжить боротьбу за відновлення прав мирних жителів сходу України та повернення їм соціальних виплат.
Виконано
Сказано 5 лютого 2015 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/news/oleksandr-vilkul-vlada-znovu-ne-dala-prijnyati-sudu-rishennya-pro-vidnovlennya-viplat-pensij-mirnim-zhitelyam-donbasu.html
  • http://www.bbc.com/ukrainian/politics/2015/04/150403_pension_dnr_lnr_court_vc

Результат

3 квітня 2015 року Київський апеляційний адміністративний суд вирішив, що уряд має виплачувати пенсії та соцвиплати на територіях, підконтрольних "ДНР" та "ЛНР". В "Опозиційному блоці" заявили, що домоглися захисту прав пенсіонерів, проте не змогли пояснити, як фізично виплачувати пенсії там, де банківська система не працює.

Міністр соціальної політики України Павло Розенко повідомив, що всі пенсії, всі соціальні виплати нараховуються людям, які перебувають в зоні АТО в повному обсязі. Пенсійний фонд не може фізично здійснити проплати на неконтрольованій території. Керівник інформаційного департаменту Донецької обласної адміністрації Олена Мілютіна пояснила, як люди отримують пенсії на непідконтрольних територіях. Пенсії та соціальні виплати жителі Донбасу мають право отримують на контрольованій Україною території по зазначеній процедурі.