Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Одарич ініціюватиме суттєве зменшення кількості депутатів місцевих рад

29 січня 2015 року міський голова Черкас Сергій Одарич на своїй сторінці у Facebook заявив, що на засіданнях експертної групи з питань децентралізації та реформи місцевого самоврядування при Міністерстві регіонального розвитку, ініціюватиме суттєве зменшення кількості депутатів місцевих рад. На його думку, кількість депутатів слід зменшити принаймні втричі.
Виконано
Сказано 29 січня 2015 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/sergiy.odarych?fref=ts
  • http://www.rada.cherkassy.ua/ua/newsread.php?view=8765&s=1&s1=3
  • http://zaxid.net/news/showNews.do?groysman_ozvuchiv_spisok_novovveden_zakonoproektu_pro_mistsevi_vibori&objectId=1352793
  • http://www.5.ua/Mistsevi-vybory2015/Prezydent-pidpysav-zakon-pro-mistsevi-vybory--89545.html

Результат

2 лютого 2015 року Сергій Одарич розповів щодо кардинальних змін, які пропонується закріпити на законодавчому рівні, стосовно повноважень органів влади на місцях та майбутнього територіальних громад. За його словами проект Закону України щодо об’єднання територіальних громад вже пройшов перші читання у Верховній Раді та незабаром буде прийнятий в цілому. Міський голова зазначив, що після прийняття Верховною Радою цих змін відповідні нововведення мають запровадити і органи місцевого самоврядування.

26 травня 2015 року Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман повідомив, що результатом роботи групи експертів, народних депутатів стало напрацювання проекту закону про місцеві вибори, який за результатами останнього засідання буде передано до профільного комітету для того, щоби підготувати закон до першого читання і розгляду в парламенті. Гройсман додав, що законопроект про місцеві вибори передбачає скорочення кількості депутатів різних рівні.

6 серпня 2015 року Президент України підписав ЗУ Про місцеві вибори, яким передбачено скорочення кількості депутатів місцевих рад.