Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Писаренко пообіцяв сприяти реконструкції студентських гуртожитків і територій студентських містечок

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 168 Валерій Писаренко у своїй програмі пообіцяв сприяти реконструкції студентських гуртожитків і територій студентських містечок, розташованих у Дзержинському районі міста Харкова.
Виконано
Сказано 12 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=6923
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=6923
  • https://youtu.be/GKMs5ZTgbhI
  • http://pysarenko.com.ua/uk/valerij-pisarenko-vistupaye-za-nadannya-zhitlovih-garantij-studentam/
  • http://pysarenko.com.ua/uk/studentiv-pereselentsiv-mozhut-zabezpechiti-timchasovim-zhitlom/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=61244
  • https://vidrodzhennya.org.ua/news/parlament-pidtrymav-initsiatyvu-valeriia-pysarenka-shchodo-zakhystu-zhytlovykh-prav-studentiv-pereselentsiv

Результат

23 листопада 2015 року, за підсумками перевірки передвиборчої обіцянки народного депутата України Валерія Писаренка сприяти реконструкції студентських гуртожитків і територій студентських містечок Дзержинського району Харкова, журналісти редакції ІА "Слово і Діло" з'ясували, що відновлювальні роботи поки не було проведено.

Станом на серпень 2016 року ніяких робіт з реконструкції студентських гуртожитків і територій студентських містечок не проводилося.

1 березня 2017 року Валерый Писаренко на своєму персональному сайті повідомив, що студентам, які приїхали навчатись із непідконтрольних Україні територій пропонують надати можливість ще півроку проживати у гуртожитку після отримання диплому. Також буде вирішено питання їхньої прописки.

Відповідний законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» щодо захисту житлових прав студентів» зареєстрував у Верховній Раді народний депутат Валерій Писаренко.

12 липня 2017 року Писаренко продовжує лобіювати та просувати свою законодавчу ініціативу щодо житла для студентів. За словами автора ініціативи, сьогодні законодавством не передбачено, як вирішувати ситуацію, коли студенти, з числа внутрішньо переміщених осіб, після закінчення навчання залишаються фактично без підтримки з боку держави та опиняються перед вибором - ставати бездомними на підконтрольній території чи повертатись у свої домівки на окуповану Україну.

"Кабінетом Міністрів України досі не розроблений порядок отримання у тимчасове користування житло внутрішньо переміщеними особами. Тож, вважаю, що запропоновані мною зміни дадуть можливість студентам адаптуватись: знайти роботу, житло, і будуть гарантувати право на отримання соціальних виплат для внутрішньо переміщених осіб", - резюмував Писаренко.

5 квітня 2018 року стало відомо, що Верховна Рада України підтримала ініціативу народного депутата групи "Партія "Відродження" Валерія Писаренка та прийняла за основу його проект закону про внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» щодо захисту житлових прав студентів.

Такі зміни гарантують студентам право на отримання соціальних виплат для переселенців. Законопроектом гарантується, що для студентів, які закінчили навчання і мали реєстрацію місця проживання у вузівських гуртожитках, місцем тимчасового проживання протягом 6 місяців будуть ці самі гуртожитки.

Обіцянка отримує статус "Виконано".