Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Член комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики

Лабазюк пообіцяв боротись за повернення до складу України тимчасово окупованих територій

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 188 Сергій Лабазюк у своїй програмі пообіцяв боротись за повернення до складу України тимчасово окупованих територій, зокрема, Криму.
Архів
Сказано 8 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=6692
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=6692
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14898
  • https://focus.ua/country/382126/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16610
  • https://ua.112.ua/mnenie/zakon-pro-reintehratsiiu-donbasu-korotke-reziume-za-dokumentom-429359.html
  • http://volyanarodu.com.ua/news/sergiy-labazyuk-vistupaie-za-yaknayshvidshe-rozgortannya-mirotvorchoyi-misiyi-oon-na-donbasi

Результат

6 жовтня 2017 року ВРУ підтримала в першому читанні за основу законопроект "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" (№7163) , виключивши з нього згадку Мінських домовленостей. "За" проголосували 233 народних депутата. Документ оголошує Російську Федерацію агресором і покладає на неї відповідальність за перереєстрацію підприємств, введення обігу рубля, видачу паспортів і автономерів на Донбасі. У Росії немає ніяких територіальних прав на окремі території Донецької та Луганської областей. Разом з тим, Україна не несе відповідальності за порушення прав жителів тимчасово окупованих територій. Замість Антитерористичного центру в складі СБУ операціями зі стримування агресії РФ і звільнення територій повинен керувати Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ, створення якого передбачає законопроект.

Лабазюк підтримав даний законопроект.

18 січня 2017 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект про реінтеграцію Донбасу. За відповідне рішення проголосували 280 нардепів.Під час обговорення кілька разів наголошувалося, що цей документ визнає Росію агресором і окупантом. Згідно з текстом закону, до тимчасово окупованих Росією територій у Донецькій та Луганській областях входять земля, річки, озера, внутрішні морські води, надра та повітряний простір над цими територіями.Межі окупованих територій в цих областях, визначаються президентом за поданням Міністерства оборони, підготовленим на основі пропозицій Генштабу ЗСУ.

Лабазюк підтримав даний законопроект про реінтеграцію Донбасу № 7163.

16 травня 2018 року народний депутат України Сергій Лабазюк закликає владу активніше вимагати від світу запровадження миротворчої місії на Донбасі.

Обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки", оскільки Україні не вдалося повернути Донбас та Крим, і ми не можемо об'єктивно перевірити роботу кожного нардепа спрямовану на повернення окупованих територій.