Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Курячий пообіцяв домогтись ліквідації підтоплень в Амур-Нижньодніпровському районі

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 25 Максим Курячий у своїй програмі пообіцяв домогтись ліквідації підтоплень в Амур-Нижньодніпровському районі.
Не виконано
Сказано 27 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=12476
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=12476
  • http://dnepr.info/news/v-dnepropetrovske-nachali-prinimat-mery-protiv-podtoplenij
  • http://solydarnist.org/?p=37991
  • Лист народного депутата Максима Курячого №48 від 24 лютого 2016 року
  • Депутатське звернення в.о. міського голови Дніпропетровська М. Романенку №39/ВР від 23 січня 2015 року
  • Лист в.о. міського голови Дніпропетровська М. Романенку про включення до Програми економічного і соціального розвитку міста Дніпропетровська на 2015 рік реконструкції каналу «Гнилокиш»
  • Лист в.о. заступника міського голови, директору департаменту комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міської ради І. Дядічко
  • Протокол засідання по питанню
  • Графік виконання робіт по об'єкту
  • http://www.litsa.com.ua/show/a/27237
  • http://patrioty.org.ua/society/podrobytsi-potuzhnoho-bureviiu-u-dnipri-povaleni-dereva-ta-obirvani-linii-elektropostachannia-foto-136975.html
  • http://dniprorada.gov.ua/u-miskradi-dnipra-rozpovili-jak-virishuvatimut-problemi-rajoniv-scho-reguljarno-pidtopljujutsja-doschovimi-vodami
  • http://nashemisto.dp.ua/2018/03/16/miskrada-dnipra-aktivno-boretsya-z-pidtoplennyam-vulic-na-livomu-berezi/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=9&kodtip=5&rejim=1&KOD8011=13646

Результат

У вересні 2015 року перший заступник міського голови Дніпропетровська Анатолій Крупський повідомив про роботи, які проводяться в Амур-Нижньодніпровському районі для розчищення русла річки Гнилокіш. За його словами, для ліквідації підтоплень у місті працює відповідна програма, на яку виділяються кошти з міського бюджету.

В свою чергу, Максим Курячий заявив, що кошти, які було виділено на реконструкцію річки Гнилокіш в Амур-Нижньодніпровському районі, досі не освоєно, а отже, не ліквідовано причину підтоплень.

В грудні директор комунального підприємства «Гідроспоруди» Валентин Лазарєв підтвердив, що канал річки Гнилокиш від пр. Воронцова до Донецького шосе було прочищено, в результаті чого вирішена проблема підтоплення значної частини вулиць Амур-Нижньодніпровського району.

У відповідь на наш запит в лютого 2016-го Максим Курячий повідомив, що для вирішення питання ліквідації підтоплень в грудні 2014 року ним було надіслане депутатське звернення виконуючому обов'язки міського голови Дніпропетровська Максиму Романенку. Реконструкцію дренажно-паводкового каналу «Гнилокиш» було включено до Програми економічного і соціального розвитку Дніпропетровська на 2015 рік.

Восени в Амур-Нижньодніпровському районі Дніпра внаслідок буревію сталося два підтоплення.

В лютому 2017 року заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко розповів, як у Дніпрі прочищатимуть та реконструюватимуть очисні споруди, особливо в районах, які регулярно страждають від підтоплення дощовими водами. Найбільш проблемний в цьому сенсі Амур-Нижньодніпровський район.

У березні 2018-го Лисенко заявив, що для повного закриття проблеми підтоплень Амур-Нижньодніпровського району необхідно близько 1 млрд грн. Влада не може витратити весь бюджет розвитку Дніпра, щоб вирішити проблему 15 вулиць. Наразі проектують систему зливової каналізації для житлового масиву Лівобережний вартістю 120 млн грн.

Максим Курячий не направляв запити до КМУ щодо виділення коштів для вирішення вказаної проблеми, лише звернення в грудні 2014-го. На законодавчому рівні депутат також не лобіював виділення коштів для проведення робіт з метою ліквідації підтоплень в Амур-Нижньодніпровському районі Дніпра.

Обіцянку вважаємо невиконаною, оскільки проблема підтоплень вказаного району міста вирішена не була.