Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Путілов пообіцяв створити енергетичний паспорт Херсонської області

17 січня 2015 року голова Херсонської ОДА Андрій Путілов пообіцяв створити енергетичний паспорт Херсонської області.(відео 18:25-18:32)
Архів
Сказано 17 січня 2015 р.

Джерело

  • http://www.khoda.gov.ua/news/vopros-po-mostoperehodu-pridetsya-perevodit-v-ploskost-sudebnyh-razbiratelstv-andrejj-putilov
  • Лист Керівника апарату обласної державної адміністрації Ключевського
  • Лист заступника голови  Херсонської ОДА В. Січова
  • http://www.khoda.gov.ua/images/Arhiv/otchet.pdf
  • Лист голови Херсонської ОДА Андрія Путілова
  • http://document.ua/pro-realizaciyu-prioritetnogo-proektu-rozvitku-oblasti-energ-doc240214.html
  • https://www.google.com.ua/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjJpZrbnu3JAhVLw3IKHQjEBQwQFggdMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.khoda.gov.ua%2Fimages%2FApparat-Departamenti-Upravlenia%2F1_Apparat%2Ffiles%2F2015%2F543.doc&usg=AFQjCNF6lgFuIHF3BHbRoI4n5PC8BpZENw&bvm=bv.110151844,d.bGQ
  • http://www.president.gov.ua/documents/7122015-19667

Результат

Відповідно до листа Херсонської обласної державної адміністрації від 12 березня 2015 року, в області розпочато роботи по розробленню енергетичних паспортів у 83 закладах соціально-бюджетної сфери Херсонської обласної ради. На теперішній час, завершено розроблення звітів з експрес-енергоаудиту та оформлено енергетичні паспорти на 51 заклад соціально-бюджетної сфери, в яких надано висновки та рекомендації щодо підвищення енергетичної ефективності будинку, а саме: встановлення тепловідбивної ізоляції між опалювальними приладами та стінами; утеплення стінової конструкції; утеплення перекриття над останнім поверхом; впровадження систем опалення з автоматичним керуванням на ІТП; встановлення припливно-витяжної вентиляції з рекуперацією тепла; заміна старих дерев’яних вікон та дверей на нові енергозберігаючі. Виконання вищеперелічених заходів забезпечить зменшення теплового навантаження на споруди у 2,5 рази.З метою економії паливно-енергетичних ресурсів продовжується робота щодо розробки енергетичних паспортів будівель та споруд області, що також забезпечить скорочення витрат бюджетних коштів на оплату енергоресурсів.

Відповідно до листа Херсонської ОДА від 3 липня 2015 року, на даний час проведено енергетичні аудити з оформленням енергопаспортів на 51 з 83 закладів обласного підпорядкування, отримано енергетичних паспортів на 130 будівель. До кінця серпня 2015 року планується встановити програмний продукт для моніторингу енергоспоживання на 10-12 закладах бюджетної сфери обласного підпорядкування для відпрацювання механізму оперативного енергетичного моніторингу з подальшим його розповсюдженням на всю соціально-бюджетну сферу області. За результатами енергетичного моніторингу до кінця 2016 року планується розробка (оновлення) енергетичних паспортів будівель з визначенням базових критеріїв, показників енергетичної результативності, постановкою цілей, завдань і розробкою планів заходів, які поліпшують енергетичну результативність відповідно з енергетичною політикою.

Відповідно до листа Херсонської ОДА від 4 вересня 2015 року, Енергетичний паспорт області (району, міста) - це основний документ, який відображає структуру енергетичного споживання області (району, міста) і надає інформацію щодо пріоритетних напрямків і шляхів реалізації політики у сфері енергетики та підвищення енергоефективності.

З метою належної розробки вказаного документа на рівні області

розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 22 липня

2015 року № 442 затверджено план організаційних заходів щодо створення Енергетичного паспорта Херсонської області, окремим

пунктом якого передбачено проведення аудитів усіх будівель і котелень

в регіоні та складання за їх результатами енергетичних паспортів

окремих об’єктів. Також відповідно до цього розпорядження в області

впроваджується система щоденного моніторингу споживання

енергоносіїв бюджетними установами за допомогою спеціалізованого

програмного продукту.

Роботи зі складання Енергетичного паспорта Херсонської області

планується завершити до липня 2016 року.

11 вересня 2015 року під час свого звіту за рік роботи Андрій Путілов розповів, що роботи щодо складання узагальненого енергетичного паспорта Херсонської області планується завершити до липня 2016 року.

Згідно з розпорядженням Голови Херсонської ОДА від 17.09.2015 р. "Про стан реалізації проекту «Енергетичний паспорт Херсонської області» повідомляється, що 22 липня 2015 року № 442 затверджено План організаційних заходів щодо створення Енергетичного паспорта Херсонської області. Відповідно до цього плану розроблено проект концепції програми підвищення енергоефективності та розвитку відновлювальної енергетики в Херсонській області, який пройшов громадське обговорення у вигляді електронних консультацій та розглянутий на засіданні робочої групи з енергозбереження. За результатами розгляду вказана концепція програми затверджена розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 20 серпня 2015 року № 497. Також розпочато роботу з упровадження системи щоденного моніторингу споживання енергоносіїв, спочатку в бюджетних установах обласного підпорядкування, за допомогою спеціалізованого програмного продукту «Енергоплан».

18 грудня 2015 року Андрій Путілов був звільнений з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації.