Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кіхтенко не заборонятиме транспортне сполучення з окупованою територією

19 січня 2015 року в ефірі Першого каналу Українського радіо голова Донецької ОДА Олександр Кіхтенко запевнив, що не заборонятиме транспортне сполучення з окупованою територією. Також він додав, що ставить завдання відновити рух і збільшити кількість транспорту на маршрутах, щоб люди могли добиратися додому, вирішувати власні проблеми.
Архів
Сказано 19 січня 2015 р.

Джерело

  • http://donoda.gov.ua/?lang=ru&sec=02.03.09&iface=Public&cmd=view&args=id:23387
  • http://podrobnosti.ua/1012211-na-donbas-vvedeno-propusknij-rezhim.html
  • http://donoda.gov.ua/?lang=ua&sec=02.03.09&iface=Public&cmd=view&args=id:25020
  • https://www.obozrevatel.com/politics/53421-zhebrivskij.htm

Результат

21 січня 2015 року в зоні АТО почала діяти система перепусток, про що повідомили в центрі АТО. Щоб проїхати з підконтрольної Україні території до, так званих, "ДНР" та "ЛНР", відтепер треба подавати заяву, у якій пояснити куди саме їдеш і навіщо. До неї треба буде додати копії паспорта та ідентифікаційного коду. А ще документ, що підтверджує мету поїздки.

Оформлятимуть перепустки координаційні групи при відділах МВС у Маріуполі, Дебальцевому, Старобільську та Великій Новосілці.

12 березня 2015 року губернатор Донеччини заявив, що існуюча система більше шкодить не терористам, а законослухняним громадянам. Він запропонував відкласти введення пропускної системи, оскільки вважає її недосконалою та такою, що перешкоджає життю простих громадян.

11 червня 2015 року Президент України Петро Порошенко призначив Павла Жебрівського керівником Донецької військово-цивільної адміністрації замість Олександра Кіхтенка.