Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Член Комітету з питань бюджету

Кіссе пообіцяв ініціювати ряд інвестиційних проектів для розвитку регіону

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 142 Антон Кіссе у своїй програмі пообіцяв пообіцяв ініціювати ряд інвестиційних проектів з метою оздоровлення і розвитку економіки регіону та зниження безробіття, підвищення стандартів життя.
Виконано
Сказано 18 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=7487
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=7487
  • http://antonkisse.com/anton-kise-stal-soavtorom-zakonoproekta-predpolagayushtego-stremitelyny-konomitcheskiy-rost-odess-i-oblasti/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58419
  • http://112.ua/obshchestvo/na-kruglom-stole-v-vr-nardepy-i-eksperty-podderzhali-zakonoproekt-o-porto-franko-v-odesskom-regione-308234.html
  • http://antonkisse.com/ne-perestanu-stutchatysya-vo-vse-dveriv-intervyyu-antona-kisse/
  • http://antonkisse.com/pri-prinyatii-gosudarstvennogo-byudzheta-2018-utchten-predlozheniya-sopredsedatelya-partii-nash-kray-antona-kisse/
  • 1

Результат

17 березня 2016 року в Верховній Раді України зареєстрований законопроект №4245 «Про вільної (спеціальної) економічної зони« Порто-франко» в співавторстві з Антоном Кіссе.

Стратегічною метою закону є досягнення в найближчій перспективі високого рівня розвитку Одеської області. Створені за рахунок припливу інвесторів виробничі потужності і технологи виробництва повинні сприяти підвищенню ефективності діяльності в СЕЗ «Порто-франко».

В рамках цього експерименту на території «Порто-франко» планується реалізувати спеціальний правовий режим економічної діяльності: нульове мито на імпортні товари, що реалізуються в межах СЕЗ; пільгове оподаткування суб'єктів економічної діяльності - звільнення від податку на прибуток в перші роки розвитку бізнесу, і поступове підвищення податкової ставки з часом; відсутність плати за землю та інше.

29 квітня 2016 року в Верховній Раді України відбувся круглий стіл, під час якого його учасники, нардепи висловили підтримку законопроекту про створення в Одеському регіоні режиму "порто-франко". На думку учасників дискусії, "порто-франко" сформує нові умови для інвестицій в Одеську область.

20 січня 2017 року Антон Кіссе повідомив, що зрушений з мертвої точки проект будівництва поромної переправи Орлівка-Ісакча. Вже отримані правовстановлюючі документи, є партнери, фінанси. Причому не бюджетні, а залучені.

10 січня 2017 року Антон Кіссе запропонував збільшити видатки за програмою «Першочергове забезпечення сільських населених пунктів централізованим водопостачанням», тепер ця сума становить 5,5 млн. грн. Гроші повинні бути спрямовані на виготовлення проектно-кошторисної документації для перенесення водозабору в альтернативні діючі насосні станції з подальшим підведенням трубопроводу до Болграду і прилеглим селам.Також за пропозицією народного депутата передбачені 6,65 млн. грн за програмою «Захист від шкідливої ​​дії води в сільських населених пунктах та сільгоспугіддях».

Станом на 27 лютого 2018 року відповідно до листа, отриманого від Антона Кіссе, народний депутат повідомив, що за його ініціативи та підтримки реалізуються ряд інвестиційних проектів на півдні Одеської області, зокрема:

- будівництво міжнародного пункту пропуску через українсько- румунський державний кордон для поромного, пасажирського та вантажного сполучення між населеними пунктами Орлівка (Україна) - Ісакча (Румунія).

- відновлення залізничних сполучень на ділянці Березине (Україна) - Басарабяска (Молдова);

- забезпечення питним водопостачанням півдня Одеської області;

- капітальний ремонт резервуарів чистої води центрального водозабору в м. Арциз Одеської області;

- капітальний ремонт територіальних автомобільних доріг Т-16-08 «Болград - Червоноармійське - Арциз - Сарата» (на ділянці Сарата - Арциз) та Т-16-27 КПП «Серпневе» - Тарутине - Арциз - Татарбунари» (на ділянці Арциз - Тарутине)».

Із зазначених питань народним депутатом було неодноразово проведено зустрічі з Прем’єр- міністром України та відповідними керівниками центральних органів виконавчої влади, взято участь у засіданнях Міжурядової українсько- молдовської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, направлено відповідні депутатські запити та звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, керівників відповідних міністерств та відомств, проведено круглі столи та наради із зазначених питань з виїздом на місце.

Станом на сьогодні, завершується будівництво міжнародного пункту пропуску через українсько-румунський державний кордон для поромного, пасажирського та вантажного сполучення між населеними пунктами Орлівка (Україна) - Ісакча (Румунія), який планується ввести в експлуатацію у травні поточного року.

Фінансовим планом Укрзалізниці на 2018 рік, затвердженого Кабінетом Міністрів України передбачено кошти на розробку проектно-кошторисної документації щодо відновлення залізничних сполучень на ділянці Березине (Україна) - Басарабяска (Молдова).

За ініціативи нардепа Антона Кіссе у Державному бюджеті України на 2018 рік також було передбачено ряд видатків за бюджетними програмами.