Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ківалов пообіцяв домогтись соціальних гарантій для одеситів, що постраждали від військових дій

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №135 Сергій Ківалов у своїй програмі пообіцяв домогтись соціальних гарантій для одеситів, що постраждали від військових дій.
Не виконано
Сказано 5 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=6672
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=6672
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5784
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=2320&SKL=9

Результат

Станом на 27 січня 2017 року ВРУ ухвалила низку законодавчих ініціатив щодо надання соціальних гарантій тим, хто постраждав внаслідок військових дій в Україні, зокрема й одеситам. Серед цих законопроектів: №1466 «Про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення»; №0932 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни»; №2093а «Про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (щодо гарантій соціального захисту за призовом осіб офіцерського складу)»; №2980 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування та стягнення військового збору з грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції» та ін.

Народний депутат Сергій Ківалов не підтримав жодного з цих законопроектів. як і більшість інших.

Окрім цього, Ківалов не зареєстрував жодного проекту закону направленого на реалізацію обіцянки.

6 лютого 2017 року помічники народного депутата надали інформацію, яка, на їхню думку, впливає на зміну статусу цієї обіцянки. Однак, надана інформація не задовольнила редакцію ІА "Слово і Діло" з кількох причин. По-перше, вона стосується головним чином діяльності народного депутата у допомозі вимушеним переселенцям, а не одеситам-АТОвцям, та членів їхніх сімей. Окрім цього, у листі від прес-служби народного депутата міститься інформація про депутатських запит направлений Ківаловим на ім’я прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка від 1 квітня 2016 року щодо необхідності визначення порядку та умов надання державної цільової підтримки для здобуття професійно-технічної та вищої освіти учасниками антитерористичної операції та їх дітьми, Проте, ще в березні 2016 року (до дати надсилання запита Сергієм Ківаловим) Віце-прем’єр-міністр України – Міністр культури В’ячеслав Кириленко повідомив, що розроблений Міністерством освіти і науки проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку та умов надання державної цільової підтримки для здобуття професійно-технічної та вищої освіти деяким категоріям громадян» погоджено Міністерством соціальної політики, Міністерством економічного розвитку і торгівлі (остаточно був затверджений 23 листопада 2016 року). Варто наголосити, що народний депутат не голосував за ухвалення проекту закону №2105 “Про внесення змін до законів України "Про охорону дитинства" та "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо державної підтримки учасників антитерористичної операції та їх дітей з метою здобуття освіти”, яким передбачено надання відповідних пільг.

ВИСНОВОК: Сергій Ківалов систематично не підтримує законодавчі акти, спрямовані на надання соціальних гарантій тим, хто постраждав внаслідок військових дій в України, зокрема одеситам, а також не ініціює власні відповідні зміни до законодавства.