Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кіхтенко повідомив, що насосна станція на Карлівському водосховищі відновить свою роботу

15 листопада 2014 року голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко відвідав Красноармійськ та район, а після робочої поїздки поспілкувався з представниками ЗМІ. Кіхтенко повідомив, що насосна станція на Карлівському водосховищі відновить свою роботу.
Не виконано
Сказано 15 листопада 2014 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=Ij1f1ETNjsM
  • http://orbita.dn.ua/na-kakom-etape-nahodyatsya-raboty-po-vosstanovleniyu-karlovskogo-vodohranilishha.html
  • http://www.voda.dn.ua/
  • http://www.voda.dn.ua/orphan-translations/damage-info
  • http://obozrevatel.com/politics/53421-zhebrivskij.htm
  • http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-09-08-8385
  • https://glavcom.ua/news/na-donechchini-zapustili-nasosnu-stanciyu-za-800-tisyach-dolariv-508386.html

Результат

2 грудня 2014 року директор Красноармійського РПУ компанії «Вода Донбасу» Ігор Юдін повідомив, що процес відновлення Карлівського водосховища знаходиться на стадії розробки та експертизи відповідних проектів. Також, він додав, що у компанії відсутні кошти на здійснення окремих експертиз проектів.

В 2014 році, чекаючи фінансових вливань від держави (які так і не надійшли), "Вода Донбасу" не діяла. Були прочищені і промиті усмоктувальні трубопроводи, розчищено та підготовлено до ремонту будівлю насосної станції, проведена підготовка до установки покрівлі. Червоноармійському РПУ допомагало керівництво міст і райдержадміністрацій Західного Донбасу і місцевий бізнес.

Станом на 11 червня 2015 року насосна станція Карлівського водосховища не відновила свою роботу. На сайті КП "Компанія "ВОДА ДОНБАСУ" був відкритий благодійний рахунок, на який вдалося зібрати 114 тисяч 450 гривень від населення і підприємств. Частина цих коштів - 98 тисяч 200 гривень - була витрачена на придбання крана-балки, необхідного для монтажу обладнання насосної станції.

11 червня 2015 року Президент України Петро Порошенко призначив Павла Жебрівського керівником Донецької військово-цивільної адміністрації замість Олександра Кіхтенка.

У 2016 році з'явилася надія, що питання резервного джерела нарешті буде вирішено. Як повідомив головний інженер КП «Компанія «Вода Донбасу» Олександр Євдокимов, існує попередня домовленість з давніми партнерами підприємства з гуманітарної лінії - Міжнародним Комітетом Червоного Хреста - про виділення коштів на ці цілі.

Проект відновлення насосної станції готовий і пройшов експертизу. За словами Олександра Євдокимова, компанія «Вода Донбасу» допоможе Червоному Хресту в організації тендера, який визначить підрядників для виконання робіт. Правда, оскільки проєкт був виконаний ще в 2015 році, сьогодні виникла необхідність у його перегляді та внесенні правок, додає директор Красноармійського РПУ КП «Компанія «Вода Донбасу» Ігор Юдін.

Лише 26 червня 2018 року, була запущена Карлівська насосна станція, яка водопроводом забезпечить безперебійне водопостачання понад 300 тисяч осіб в області. В станцію було інвестовано протягом двох років понад 800 тисяч доларів.