Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Нестеренко домагатиметься прийняття законопроекту про передачу землі за межами сіл і селищ у комунальну власність сільських громад

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №38 Вадим Нестеренко у своїй передвиборній програмі пообіцяв домагатись прийняття законопроекту про передачу землі за межами сіл і селищ у комунальну власність сільських громад.
Виконано
Сказано 17 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=7665
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=7665
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58610
  • https://agropolit.com/news/891-verhovna-rada-priynyala-zakonoproekt-pro-peredachu-derjavnih-zemel-s-h-priznachennya-gromadam--ofitsiyno
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pitannya-peredachi-1

Результат

В лютому 2015 року Верховна Рада ухвалила проект закону «Про добровільне об'єднання територіальних громад» №0915. Згідно пояснювальної записки, реалізація положень законопроекту дасть змогу сформувати самодостатні територіальні громади, які б володіли відповідними матеріальними, фінансовими ресурсами, територією та об'єктами соціальної інфраструктури, необхідними для ефективного виконання покладених на їхні органи місцевого самоврядування завдань та функцій. Вадим Нестеренко підтримав вказаний законопроект.

В квітні 2016-го було ухвалено за основу проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель» 4355, одним з ініціаторів якого виступив Вадим Нестеренко. Вказаним законопроектом передбачається: встановлення порядку передачі земель державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність об’єднаних територіальних громад; передача сільським, селищним, міським радам повноваження з розпорядження землями державної власності за межами населених пунктів в якості делегованих повноважень (крім земель оборони, земель природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення на об’єктах природно-заповідного фонду загальнодержавного значення та інших, які мають важливе значення для держави). Станом на січень 2018 року вказаний законопроект у другому читанні не розглядався.

31 січня 2018 року Кабмін прийняв розпорядження №60-р, яке запускає передачу сільськогосподарських земель і за межами населених пунктів у власність ОТГ.

Обіцянка отримує статус "Виконано".