Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Голова Комітету з питань свободи слова

Шуфрич запевнив, що фракція "Опозиційного блоку" не буде голосувати за зміни до бюджетного кодексу

25 грудня 2014 року народний депутат України Нестор Шуфрич запевнив, що фракція "Опозиційного блоку" не буде голосувати за зміни до бюджетного кодексу.
Виконано
Сказано 25 грудня 2014 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/news/nestor-shufrich-opozicijnij-blok-ne-bude-golosuvati-za-zmini-do-byudzhetnogo-kodeksu.html
  • http://censor.net.ua/news/318386/parlament_prinyal_popravki_v_byudjetnyyi_kodeks_po_detsentralizatsii
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=293

Результат

28 грудня 2014 року фракція партії "Опозиційний блок" не віддала жодного голосу за проект "Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо реформи міжбюджетних відносин)" №1557. Згідно законопроекту, у віданні місцевих бюджетів залишатиметься (міста обласного значення та районні бюджети) - 60% від податку на доходи фізосіб, а у веденні обласних бюджетів -15%. Зараз діє норма, за якою до бюджетів міст обласного значення надходило 75% податку на доходи фізосіб, 25% - до бюджетів міст районного значення, селищ і сіл. У Києві відрахування від податку розподілялися 50/50 між держбюджетом та міським бюджетом. Норма відрахувань до держбюджету податку на прибуток підприємств буде знижена з 100% до 90%, 10% податку від прибутку підприємств надійде до бюджету Києва.