Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ревега обіцяє проголосувати за впровадження страхової медицини

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 63 Олександр Ревега обіцяє проголосувати за впровадження страхової медицини.
Виконано
Сказано 27 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=10319
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=10319
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=57350
  • Пояснювальна записка до законопроекту №3612 від 10 грудня 2015 року
  • http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20161002_a.html
  • http://decentralization.gov.ua/news/item/id/5075
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15101
  • https://www.facebook.com/ulanasuprun/posts/1984691801815377
  • https://ukr.media/medicine/327287/

Результат

У грудні 2015 року в парламенті був зареєстрований проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо порядку виплати одноразової страхової виплати» №3612. Одним з ініціаторів вказаного законопроекту виступив Олександр Ревега.

В липні 2016-го Верховна Рада голосувала за включення до порядку денного проектів законів «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань реорганізації фондів соціального страхування та їх державної реєстрації» №4831 та «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань діяльності та реорганізації фондів соціального страхування» №4831-1, по яких рішення прийнято не було у зв'язку з браком голосів. Олександр Ревега голосував за вказане рішення.

В жовтня заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк презентував план проведення реформи медичної сфери на наступний рік. Зокрема, переведення системи охорони здоров’я на страхову модель розпочнеться вже у 2017 році і триватиме три роки. Трансформація стартує з запуску сімейної медицини європейського зразка на базі існуючої первинної ланки української системи охорони здоров’я (поліклініки, амбулаторії, ЦПМСД). Також, у наступному році буде запущена підготовка до реформування госпітальної ланки системи охорони здоров’я, розширення автономії медичних закладів, їх переведення на глобальний бюджет та оплату за результат, спрощення доступу до фінансування та інвестицій.

В квітні 2017-го Кабінет Міністрів схвалив пакет проектів законів щодо реформи охорони здоров'я, які дозволить змінити систему фінансування, таким чином, щоб вона була здатна надавати якісні медичні послуги. Мова йде про ухвалення чотирьох законопроектів: «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо видатків на первинну медичну допомогу»;

зміни до основ законодавства України про охорону здоров’я (зміни до ст.ст. 3, 8 та 35); «Про додаткові державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів особам, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в антитерористичній операції та забезпечують її проведення». За словами заступника міністра охорони здоров'я Павла Ковтонюка, Україна може за три роки отримати сучасну систему фінансування охорони здоров'я.

В жовтні Верховна Рада ухвалила медичну реформу – в цілому законопроект №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», котрий втілює першу ланку реформування, а також за основу законопроекти №6604 щодо необхідних змін до держбюджету та №7117 «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості». Коментуючи положення законопроектів, представник уряду Вадим Денисенко пояснив, що прийняті закони не передбачають одночасного запуску страхової медицини. Після вступу в силу медичної реформи медстраховка не буде обов'язковою. До обговорення цього питання народні депутати повернутися пізніше. З 1 січня 2018 року зміниться робота системи первинної медичної допомоги. Згідно прийнятих законопроектів, протягом наступного року українцям доведеться вибрати педіатра і терапевта, укладати з ними договори. Олександр Ревега не голосував за перші два законопроекти.

Ревега не проголосував "проти" законопроектів які торкаються питання страхової медицини.Також, депутат підтримував законопроекти цього спрямування. Обіцянка отримує статус "виконано".