Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Береза пообіцяв, що у разі передачі "гуманітарних вантажів" фонду Ахметова не за призначенням, жодна машина "гуманітарної допомоги" більше не пройде на територію Донецької області

9 грудня 2014 року народний депутат Юрій Береза ​​пообіцяв, що у разі передачі "гуманітарних вантажів" фонду Ахметова не за призначенням, а у мережу "Брусничка", терористам або росіянам, жодна машина "гуманітарної допомоги" більше не пройде на територію Донецької області.
Не виконано
Сказано 19 грудня 2014 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/yra.bereza/posts/722654667830860?fref=nf
  • http://interfax.com.ua/news/general/241987.html
  • http://www.segodnya.ua/regions/donetsk/pervyy-v-etom-godu-gumanitarnyy-reys-rinata-ahmetova-pribyl-v-doneck-582901.html
  • http://www.ednist.info/news/13951
  • http://socportal.info/2015/05/15/teroristi-z-donbasu-zadovoleni-gumanitarkoyu-ahmetova.html
  • http://sprotyv.info/ru/o-nas
  • http://ua.korrespondent.net/ukraine/3529284-avtokolona-z-humanitarnoui-dopomohoui-vid-akhmetova-prybula-v-donetsk

Результат

26 грудня 2014 року народний депутат України Семен Семенченко повідомив, що пропущений вантаж з гуманітарною допомогою за призначенням не дійшов, жодного кілограма не потрапило до полонених, які знаходяться в Донецьку та Іловайску.Також не було випущено жодного військовополоненого.

9 січня 2015 року на територію Донецька прибуло чотирнадцять вантажівок з гуманітарною допомогою від Штабу Ріната Ахметова. 260 тонн продуктів перевіряються і розвантажуються волонтерами, після чого на кожну одиницю клеяться спеціальні стікери з написом "Благодійна допомога. Не для продажу". Перед відправкою машини і їх вміст перевірили представники батальйону "Дніпро-1". Як підкреслив комбат "Дніпра-1" В'ячеслав Печененко, ніяких претензій у них не виникло - всі документи на вантаж були в повному порядку.

25 квітня 2015 року народний депутат Єгор Фірсов повідомив, що на Ріната Ахметова Генеральною прокуратурою України порушено справу з приводу фінансування тероризму і сепаратизму.

15 травня 2015 року координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук повідомив, що істотну роль у покращенні продовольчого забезпечення окупованих районів "ДНР" та "ЛНР" відіграють так зв.ані "гуманітарні конвої" Ріната Ахметова.

18 червня 2015 року автоколона з продуктами від Гуманітарної штабу Ріната Ахметова прибула в логістичний центр на стадіоні Донбас Арена в Донецьку. На 31 вантажівці доставлено 620 тонн продуктів. Керівник напрямку "Гуманітарна допомога Штабу Ріната Ахметова" Олександр Вишняков повідомив, що 22 червня будуть сформовані 40 тис. дорослих наборів, що дозволить відновити видачу в пунктах Гуманітарного штабу на непідконтрольній Україні території.