Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"
  • Секретар Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Наливайченко ініціюватиме публічний розгляд скарги на вирок колишнього генерала МВС Олексія Пукача

Голова СБУ Валентин Наливайченко 19 грудня 2014 року заявив, що ініціюватиме публічний розгляда скарги на вирок колишнього генерала МВС Олексія Пукача.
Виконано
Сказано 19 грудня 2014 р.

Джерело

  • http://www.ukrinform.ua/ukr/news/nalivaychenko_obitsyae__publichniy_sud_nad_pukachem_2003188
  • http://www.telekritika.ua/pravo/2015-02-06/103405
  • http://www.5.ua/ukrayina/Apeliatsiinyi-sud-prosyt-MVS-SBU-ta-HPU-rozsekretyty-materialy-po-spravi-Honhadze-70127.html
  • http://www.5.ua/polityka/Z-dokumentiv-u-spravi-Pukacha-zniato-hryf-sekretnosti--72991.html
  • http://imi.org.ua/news/48146-sud-perenis-rozglyad-skargi-na-virok-pukachu-na-20-kvitnya.html
  • http://www.unian.ua/politics/1069105-apelyatsiyniy-sud-kieva-prodovjiv-rozglyad-skargi-na-virok-pukachu.html

Результат

6 лютого 2015 року апеляційний суд Києва проведе у відкритому режимі судове засідання справи за апеляційними скаргами на вирок колишньому генералу МВС Олексію Пукачу.

12 лютого 2015 року апеляційний суд Києва звернувся до Арсена Авакова, Валентина Наливайченка та Віктора Шокіна, щоб ті переглянули або зняли гриф таємності з матеріалів справи про вбивство Геогія Гонгадзе.

Наступне засідання у справі відбудеться 17 березня 2015 року.

12 березня 2015 року Спеціальна комісія МВС України, що була створена за розпорядженням Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у рамках розслідування справи генерала Пукача, прийняла рішення зняти гриф секретності із близько 80 носіїв інформації.

17 марта 2015 року Генеральна прокуратура зазначила, що термін роботи експертної комісії стосовно розсекречення матеріалів продовжений. Враховуючи такий перебіг подій суд вирішив перенести на 11.00 20 квітня судове засідання “у зв'язку з відсутністю рішення генеральної прокуратури, колегія суддів не може поставити питання про зняття грифу секретності з матеріалів справи”. Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова СБУ Валентин Наливайченко висловили переконання, що розгляд скарги на вирок Пукачу має відбуватися у відкритому режимі.

12 березня 2015 року комісія Міністерства внутрішніх справ зняла гриф секретності з 80 носіїв інформації у справі Пукача.

20 квітня 2015 року Апеляційний суд Києва продовжив розгляд скарги на вирок екс-начальнику департаменту розвідки та спостереження Міністерства внутрішніх справ України Олексію Пукачу, якого засуджено до пожиттєвого ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.