Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Пресман обіцяє реформувати аграрний сектор

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №139 Олександр Пресман у своїй передвиборній програмі обіцяє реформувати аграрний сектор.
Не виконано
Сказано 2 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=6651
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=6651
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=6787
  • http://agroportal.ua/ua/news/ukraina/semeinym-fermerskim-khozyaistvam-uprostili-nalogooblozhenie/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19476

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано", тому що депутат не підтримував більшість з основоположних законотворчих ініціатив.

За період каденції 8 скликання нардеп Олександр Пресман иниціював 2 законопроекти, які були зняти з розляду:

- Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур № 7403-2;

- Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" (щодо висновку на проекти рішень про добровільне об'єднання територіальних громад) № 2240а.

7 жовтня 2015 року Олександр Пресман не голосував за проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування в агропромисловому комплексі)" № 2585.Законопроектом пропонується виключити вимогу щодо реєстрації прав на землю для цілей оподаткування; внести уточнення щодо переліку сільськогосподарської продукції для цілей оподаткування, включивши в нього побічну та супутню продукцію рослинного та тваринного походження і т.п.Станом на березень 2020 року законопроект повернули ініціаторам на доопрацювання.

8 грудня 2015 року в парламенті було прийнято законопроект “ Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі (№2558а) .Основною метою законопроекту є скорочення адміністративних витрат для суб’єктів господарювання в АПК шляхом скасування чи обмеження дії окремих обов’язкових погоджень та процедур, що також знизить ризики корупції в державних органах.Олександр Пресман підтримав законопроект на голосуванні.

19 квітня 2016 року в першому читанні був прийнятий проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель" (№4355).Ним пропонується оптимізація правового регулювання у сфері здійснення державного контролю за використанням та охороною земель.

Пресман підтримав дану законодавчу ініціативу. Станом на березень 2020 року законопроект очікує на 2 читання.

10 липня 2018 року Верховна Рада України прийняла низку аграрних законопроектів:

- прийнято в цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання проведення деяких фітосанітарних процедур» Даний Закон спрямований на гармонізацію законодавства України до законодавства Європейського Союзу і регулює питання проведення фітосанітарних процедур в державі.

Того ж дня парламент прийняв у першому читанні за основу проект Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству № 8121.

Законопроектом пропонується запровадити на законодавчому рівні дієві запобіжники для захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, запобігання протиправному поглинанню і захопленню підприємств в аграрному секторі економіки, удосконалити процедуру державної реєстрації земельних ділянок, речових прав на них.

- прийнято проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні № 6049-Д у другому читанні та в цілому як Закон.

Прийнятим Законом створюється ефективний механізм використання масивів земель сільськогосподарського призначення з метою запобігання рейдерству та стимулювання зрошення, а також вирішення проблеми використання земель колективної власності на землю.

-прийнято проект Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств № 6490-д у другому читанні та в цілому як Закон.

- проект Закону про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції (№5448-д) - у другому читанні та в цілому.

Олександр Пресман підтримав лише 2 законопроекта з вищезазначених № 6673, 6049-д.