Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Балута пообіцяв покарати винних у знищенні пам'ятного знаку УПА

9 грудня 2014 року голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута заявив, що винні у вибуху пам'ятного знаку УПА в Молодіжному парку Харкова будуть знайдені і покарані.
Архів
Сказано 9 грудня 2014 р.

Джерело

  • http://fakty.ua/192315-v-centre-harkova-vzorvali-pamyatnyj-znak-voinam-ukrainskoj-povstancheskoj-armii-foto-video
  • https://www.facebook.com/balutai?fref=ts
  • Лист першого заступника начальника  ХМУ –  начальника СВ  Ю.М. Анненкова
  • http://www.president.gov.ua/documents/18814.html

Результат

Відповідно до електронного листа першого заступника начальника ХМУ – начальника СВ Ю.М. Анненкова від 6 лютого 2015 року, щодо вибуху пам'ятного знаку УПА в Молодіжному парку в Харкові - слідчим відділом Київського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області розпочате кримінальне провадження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) КК України. На даний час досудове розслідування у кримінальному проводженні триває, проводяться слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення усіх обставин скоєного кримінального правопорушення та прийняття остаточного законного рішення у ньому. Стан досудового розслідування перебуває на контролі.

Указом Президента України від 3 лютого 2015 року Балуту Ігоря Мироновича звільнено з посади голови Харківської обласної державної адміністрації.