Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Балута пообіцяв розібратися з порушенням прав підприємців ТЦ "Барабашово"

26 листопада 2014 року представники підприємців ТЦ «Барабашово» звернулися до голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути з проханням з проханням допомогти у захисті їх прав, котрі, на думку заявників, постійно порушуються адміністрацією торгового центру. Ігор Балута пообіцяв якомога жорсткіше відреагувати на звернення підприємців, залучивши для цього відповідні правоохоронні органи.
Виконано
Сказано 26 листопада 2014 р.

Джерело

  • http://kharkivoda.gov.ua/uk/news/view/id/24179/
  • http://www.sq.com.ua/rus/news/obschestvo/01.12.2014/administraciya_barabashovo_snizila_arendu_torgovcam/%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%83%D1%82%D0%B0/
  • http://www.president.gov.ua/documents/18814.html
  • Лист Начальника Управління забезпечення доступу до публічної інформації Харківської ОДА   Ястрєбова Д.В.

Результат

1 грудня 2014 року адміністрація ТЦ «Барабашово» зменшила орендну плату для торговців. Зокрема, починаючи з грудня 2014 року, на платежі не застосовується коефіцієнт інфляції, який закладений у договорі оренди (коефіцієнт становить 2,4%; кожен місяць оренда автоматично дорожчає на показник інфляції). Вартість збирання сміття знижена на 208 грн в місяць. Підприємці можуть платити оренду за фактом виходу на роботу.

Відповідно до листа Управління забезпечення доступу до публічної інформації Харківської ОДА від 30 січня 2015 року, Харківська ОДА не володіє інформацією щодо порушення прав підприємців ТЦ "Барабашово" адміністрацією центру, оскільки втручання в господарську діяльність підприємств, установ і організацій обмежено статею 36 ЗУ "Про місцеві державні адміністрації".

3 лютого 2015 року Указом Президента України Петра Порошенка №55/2015 Ігор Балута був звільнений з посади голови Харківської обласної державної адміністрації.