Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Погорєлов обіцяє провести аудит тарифів на воду та вивіз сміття

26 листопада 2014 року під час своєї прес-конференції Віктор Погорєлов заявив, що занепокоєний підняттям тарифів на воду та на вивіз сміття. Він пообіцяв провести аудит по цьому питанню, і якщо будуть виявлені порушення, зловживання буде сприяти розслідуванню відповідних правоохоронних органів.
Не виконано
Сказано 26 листопада 2014 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=uk7TwdbYpx8
  • http://ua-reporter.com/novosti/160327
  • Лист міського голови Ужгородської міської ради В. Погорєлова
  • Лист заступника міського голови Травіна О.
  • Лист заступника міського голови Ужгорода Фленька В.

Результат

Відповідно до листа Ужгородської міської ради від 30 січня 2015 року, спеціалізована аудиторська перевірка тарифів на воду та вивіз сміття не проводилася.

Відповідно до листа Ужгородської міської ради від 29 квітня 2015 року з метою об'єктивного та всебічного вивчення питання щодо встановлених розмірів тарифів на вивезення ТПВ і послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, розпорядженням міського голови створені відповідні робочі комісії із залученням представників громадськості. Одночасно рішенням ХХVII сесії VI скликання 14.01.2015 комунальне підприємство "Водоканал м. Ужгорода" зобов'язано звернутися до Державної фінансової інспекції в Закарпатській області щодо проведення перевірки (державний аудит) фінансово-господарської діяльності підприємства.

Відповідно до листа Ужгородської міської ради від 5 серпня 2015 року, на виконання розпорядження міського голови від 31.07.14 №280 "Про проведення перевірки фінансово-господарської діяльності КП "Водоканал м.Ужгорода" (із змінами) стосовно перевірки ціноутворення інформація наступна. Тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення КП "Виробниче, управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Ужгорода", встановлені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, розраховані до вимог чинного законодавства. Формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення здійснено відповідно до річних планів ліцензованої діяльності, економічно обгрунтованих планових витрат, визначених на підставі державних та галузевих нормативів витрат ресурсів.

Підставами підготовки проекту рішення щодо встановлення тарифів є отримання ТОВ "АВЕ Ужгород" висновків Державної інспекції України з контролю за цінами, що розрахунок економічно обгрунтованих планових витрат на послуги з вивезення твердих побутових відходів у м. Ужгороді у розмірі 41,12 грн/куб.м, а на послуги з вивезення великогабаритних відходів 47,28 грн/куб.м. є економічно обгрунтованими. Формування тарифів здійснено відповідно до порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, затверджених постановою КМУ від 26.07.2006 року №1010.