Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Співголова політичної партії "Наш край"

Гранатуров пообіцяв виділити земельні ділянки для військових, які брали участь в АТО

Міський голова Юрій Гранатуров 6 серпня 2014 пообіцяв виділити земельні ділянки для військових, які брали участь в АТО, і їхніх сімей. Він підкреслив, що для цих цілей планується відвести територію в Матвіївці. Першими власниками земельних ділянок в Миколаєві стануть 80 сімей учасників АТО.
Виконано
Сказано 6 серпня 2014 р.

Джерело

  • http://mycity.mk.ua/?p=161305
  • http://mycity.mk.ua/?m=20140806
  • https://media.news.pn/ua/money/113767
  • http://www.ukrinform.ua/ukr/news/vlada_mikolae_va_pidtrimala_biytsiv_ato_spetsialnoyu_sotsprogramoyu_1971648
  • http://www.ukrinform.ua/rus/news/pervimi_vladeltsami_zemelnih_uchastkov_v_nikolaeve_stanut_80_semey_uchastnikov_ato_1656087
  • http://mkzem.net.ua/?p=12545
  • Лист міського голови Миколаєва Ю. Гранатурова
  • https://news.pn/ua/money/134904
  • http://mkrada.gov.ua/news/1334.html

Результат

11 вересня 2014 року Миколаївська міська рада прийняла програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, яка передбачає надання додаткових соціальних гарантій учасникам АТО та підняття престижності професії захисника Вітчизни. Згідно з з програмою передбачено виділення земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво для учасників АТО. Крім того, під час сесії міської ради 24 листопада 2014 року було затверджено проект рішення «Про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок військовослужбовцям, які є учасниками антитерористичної операції та членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції». Згідно з документом, право за виготовлення проектів землеустрою надано 226 учасникам АТО та членам їх сімей.

Відповідно телефонної розмови з міським головою Миколаєва Юрієм Гранатуровим було повідомлено, що на 19 січня 2015 року заходи із виділенням земельних ділянок для військових, які брали участь в АТО тривають. На першій сесії міської ради було погоджено місце розташування близько 600 земельних ділянок. Наразі створюється генеральний план. На другій сесії міської ради було анонсовано про плани відведення земельних ділянок під індивідуальну житлову забудову. Юрій Гранатуров зазначив, що створено спеціальну комісію до якої входять багато представників військовослужбовців, насамперед з 79 аеромобільної бригади. Було повідомлено про створення профсоюзу військовослужбовців. Міський очільник відзначив, що наразі триває спільна робота по вирішенню цього питання фахівцями міської ради та військовослужбовцями.

Відповідно до листа Миколаївської міської ради від 5 травня 2015 року, з вересня 2014 року і до цього часу Миколаївською міською радою прийнято 4 рішення про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам, відповідно до яких 587 військовослужбовців АТО отримали відповідні дозволи.

Відповідно до листа Миколаївської міської ради від 5 травня 2015 року, з вересня 2014 року і до цього часу Миколаївською міською радою прийнято 4 рішення про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам, відповідно до яких 587 військовослужбовців АТО отримали відповідні дозволи.

5 червня 2015 року міський голова Миколаєва Юрій Гранатуров повідомив, що військовим, які брали участь у бойових діях на Донбасі, підготували більше тисячі земельних ділянок в Миколаєві.

Станом на 30 жовтня 2015 року до міської ради надійшло 2 102 звернення від учасників антитерористичної операції з проханням про виділення земельної ділянки для будівництва індивідуального житла. Про це під час апаратної наради розповів перший заступник міського голови Юрій Андрієнко. На даному етапі міською радою вже оброблено і дано дозвіл на виготовлення технічної документації 594 заявникам, 291 з них уже пройшли другу сесію і мають затверджені земельні проекти, - повідомив Юрій Андрієнко. - На найближчому засіданні робочої групи ми плануємо розподілити ще 266 ділянок у мікрорайоні Велика Корениха. Також зараз проводяться землевпорядні роботи по 99 га в Матвіївці - це ще 900 ділянок. Всі роботи оплачені з міського бюджету.