Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Каспрук має намір запровадити європейські технології збирання та утилізації сміття

15 травня 2014 року кандидат на посаду міського голови Чернівців Олексій Каспрук заявив, що має намір запровадити європейські технології збирання та утилізації сміття в місті.
Не виконано
Сказано 15 травня 2014 р.

Джерело

  • http://versii.cv.ua/new/oleksij-kaspruk-vladi-poryadnist-mistu-poryadok/28549.html
  •  Лист секретаря виконавчого комітету Чернівецької міської ради Стецевича О.І.
  • Лист секретаря Чернівецької міської ради
  • Лист Директора департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради Бабчука В.
  • http://molbuk.ua/chernovtsy_news/101337-u-chernivcyakh-meriya-vydilyla-50-tysyach-gryven-na-konteynery-dlya-smittya.html

Результат

Відповідно до листа Чернівецької міської ради від 20 січня 2015 року, в Чернівцях впроваджено роздільний збір ПЕТ-пляшки в 2011 році. Відповідальні за організацію цієї роботи є районні в місті ради.

Відповідно до листа Чернівецької міської ради від 3 квітня 2015 року в місті Чернівцях збирання твердих побутових відходів займається два підприємства: міське комунальне підприємство «Чернівціспецкомунтранс» та фірма зі 100% іноземним капіталом «Альтфатер-Чернівці». Вказані підпримства для збирання твердих побтових відходів використовують контейнера європейського типу об'ємом 1,1 м. куб. та сучасні сміттєвози. Крім того, в рамках експерименту щодо відсортовування сухої фракції сміття, яка в подальшому не попадає на полігон твердих побутових відходів, на території Першотравневого та Садгірського районів міста виставлені контейнери жовтого кольору для збирання вторинної сировини, а на території Шевченківського району - сітчані металеві контейнери для збирання пет-пляшки. Також, власником сміттєсортувального заводу планується встановлення на території заводу сміттєпереробного обладнання.

Відповідно до листа Чернівецької міської ради від 5 серпня 2015 року, на території міста Чернівців сміттєпереробний завод відсутній.

29 жовтня 2015 року на сесії Чернівецької міської ради депутати не проголосували за виділення комунальному підприємству «Спецкомунтранс» 150 тисяч гривень на закупівлю контейнерів для сміття.

Станом на 6 листопада 2015 року комунальному підприємству «Спецкомунтранс» рішенням міськвиконкому виділили 50 тисяч гривень для придбання нових сміттєвих баків. Директор КП «Спецкомунтранс» Олександр Іванченко повідомив, що один сміттєвий бак коштує 5 – 5,5 тисяч гривень. Коштів вистачить на закупівлю не більше десятка контейнерів.

Суттєвих технологій, які означають здійснення будь-яких технологічних операцій, пов'язаних зі зміною фізичних, хімічних або біологічних властивостей відходів, з метою підготовки їх до екологічно безпечного зберігання, перевезення, утилізації чи видалення не впроваджено. Натомість існує потреба у звичайних сміттєвих баках. Рішенням міськвиконкому виділено третину від необхідних коштів для придбання сміттєвих контейнерів.