Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Одарич пообіцяв винесення залізниці за межі Черкас

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook від 7 травня 2014 року кандидат на посаду Черкаського міського голови Сергій Одарич зазначив, що є багато реальних пропозицій, які він почне втілювати. Зокрема, це стосується перенесення залізниці за межі міста.
Не виконано
Сказано 7 травня 2014 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/sergiy.odarych/posts/685567108175990
  • Лист Міського голови міста Черкаси Одарич С.

Результат

Відповідно до листа Виконавчого комітету Черкаської міської ради від 3 лютого 2015 року, згідно з офіційною відповіддю Державної адміністрації залізничного транспорту України «Укрзалізниця» від 03.12.2013 № Ц3-1-8/1807 державними (цільовими) програмами (розділ «Залізничний транспорт»), галузевими програмами на середньо – та довгостроковий періоди, а також перспективними планами Укрзалізниці не передбачається виконання заходів щодо перенесення залізниці за межі міста Черкаси.

Вказана реконструкція потребує нового будівництва залізниці з усією інфраструктурою, що потребує значних капіталовкладень, разом з тим, на напрямку ім. Т. Шевченка – Черкаси – Гребінка спостерігається значне зниження обсягів перевезень.

Від так, перенесення залізничної колії з центру міста на його околицю економічно не доцільно.

У новому проекті містобудівної документації генерального плану міста Черкаси буде врахована пропозиція Укрзалізниці про недоцільність перенесення залізничної колії з центру міста.