Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вілкул пообіцяв підвищити пенсії

7 жовтня 2014 року кандидат в народні депутата від партії «Опозиційний блок» Олександр Вілкул заявив, що в новій Верховній Раді його політична сила підвищить пенсії з урахуванням інфляції.
Не виконано
Сказано 7 жовтня 2014 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/news/aleksandr-vilkul-oppozicionnyj-blok-v-novoj-verkhovnoj-rade-otmenit-pensionnuyu-reformu-i-povysit-pensii.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=62088

Результат

3 жовтня 2017 року ВРУ ухвалила проект закону №6614 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій». Відповідно до нього, виплати перерахують 10 мільйонам пенсіонерів (останній такий перерахунок був у 2007 році). З жовтня 2017 року підвищення відбудеться на 11% , а в подальшому — завдяки прив'язці до прожиткового мінімуму. Також передбачене надання фінансових гарантій для дітей-інвалідів, інвалідів з дитинства, пенсіонерів, які не мають повного робочого стажу, та осіб без права на пенсію, які зараз отримують 949 гривень. На сьогодні в Україні таких громадян приблизно мільйон. Пенсія для них збільшиться на 45%. Окрім того, знімається додаткове 15-відсоткове оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів. За словами голови парламентського комітету соцполітики Людмили Денісової, перерахунок збільшить пенсії у середньому на 700 гривень. А з 2021 року індексація пенсій проводитиметься автоматично відповідно до збільшення середньої зарплати без рішень парламенту чи уряду.

Але «Опозиційний блок» не голосував за ці зміни, заявивши, що це «обман людей».