Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вілкул пообіцяв скасувати пенсійну реформу

7 жовтня 2014 року кандидат до Верховної Ради України від партії «Опозиційний блок» Олександр Вілкул пообіцяв, що після проходження до парламенту його політична сила скасує пенсійну реформу.
Архів
Сказано 7 жовтня 2014 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/news/aleksandr-vilkul-oppozicionnyj-blok-v-novoj-verkhovnoj-rade-otmenit-pensionnuyu-reformu-i-povysit-pensii.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=52426
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=62088

Результат

У перший день роботи Верховної Ради України VIII скликання фракція «Опозиційного блоку» зареєструвала законопроект №1017, у пояснювальній записці до якого сказано, що з впровадженням у 2011 році ЗУ «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» відбулося звуження змісту прав і свобод певних категорій пенсіонерів, які їхня ініціатива повинна відновити.

3 жовтня 2017 року ВРУ ухвалила законопроект №6614 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій». Фракція «Опоблоку» виступила проти нього, назвавши «найбільшим обманом людей».

Нова пенсійна реформа скасовує попереднє пенсійне законодавство, але зменшення пенсійного віку новою реформою не передбачено. Тож обіцянка переноситься до архіву.