Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Корбан пообіцяв жорстку відповідь російським військам

Заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Корбан 28 серпня 2014 р. пообіцяв жорстку відповідь у випадку вторгнення російських військ на територію Запорізької, Дніпропетровської областей, а також м.Маріуполь та прилеглих до нього міст.
Виконано
Сказано 28 серпня 2014 р.

Джерело

  • http://censor.net.ua/news/300014/korban_sovet_oborony_regiona_vvodit_plan_b_v_sluchae_vtorjeniya_v_mariupol_rossiya_vzdrognet_ot_kolichestva
  • http://dneprbat.org.ua/archives/568
  • http://dneprbat.org.ua/archives/583

Результат

3-го грудня 2014 року мобільній групі полку ДНІПРО-1 вдалося знешкодити терористів, які почали артобстріл в передмістях Маріуполя. За годину до події, бійці Дніпро-1 відправилися на розвідку до 72 бригади, яка базується неподалеку від Маріуполя і відразу потрапили під обстріл. Завдяки повній бойовій готовності солдат 72 бригади та узгодженості дій спіпрацівників полку, вдалося дати відсіч. За попередніми даними, з боку ворожих угрупувань РФ та днр — 5 загинуло, з нашої — двох було поранено.

9 грудня 2014 року, близько другої години ночі, під час здійснення заходів з посилення блокпосту № 15, бійці полку «Дніпро-1″, за допомогою тепловізора, виявили групу озброених людей, що намагались перетнути підконтрольну українським військовим зону. Одразу ж після їх виявлення, по терористах було відкрито вогонь з гранотометів та стрілецької зброї. Щойно терористи відступили — вогонь було припинено.