Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Миколаєнко пообіцяв ліквідувати всі незаконні тимчасові споруди на території парку ім. Леніна

16 липня 2014 року міський голова Херсона Володимир Миколаєнко пообіцяв ліквідувати всі незаконні тимчасові споруди на території парку ім. Леніна.
Архів
Сказано 16 липня 2014 р.

Джерело

  • http://www.city.kherson.ua/news_detail/rozpochato-robotu-z-vporyadkuvannya-atrakcioniv-kafe-i-mafiv-u-parku-im-lenina
  • Лист Заступника міського голови Херсонської міської ради І.Трибуха
  • Лист заступника міського голови І. Трибух
  • Лист заступника міського голови Херсона І.П.Трибух №8-854-18/23 від 11.02.2016
  • Лист заступника міського голови І. Трибух

Результат

Відповідно до листа Херсонської міської ради від 4 червня 2015 року, 1 липня 2014 року мером Херсона Володимиром Миколаєнком видано розпорядження «Про проведення інвентаризації атракціонів, стаціонарних об'єктів та тимчасових споруд (ТС), розташованих у парках Херсона та на Набережній по просп. Ушакова» з метою впорядкувати розміщення зазначених об'єктів. Також створено робочу групу, якою проведено інвентаризацію атракціонів, стаціонарних об'єктів та ТС, розташованих у парку ім. Леніна (1 листопада 2014 року перейменовано на Міський парк), виготовлено схему інвентаризації та складено акти обстеження ТС на зазначеній території, з фотофіксацією об'єктів. Станом на 27 листопада 2014 року зібрані матеріали вивчаються для прийняття остаточного рішення щодо цих об'єктів.

11 лютого 2016 року заступник міського голови Херсона Інна Трибух повідомила, що рішення про ліквідацію незаконно встановлених тимчасових споруд в Міському парку не приймалося в зв'язку з відсутністю в виконавчих органах Херсонської міськради механізму їх демонтажу. Зараз, з метою впорядкування розміщення цих об'єктів на території Херсона, міська інспекція з контролю за благоустроєм та санітарним станом готує і узгоджує відповідний проект рішення «Про затвердження Порядку демонтажу незаконно встановлених ТС в місті Херсон і їх повернення власнику (користувачу)».

За інформацією наданою міською радою 9 січня 2020 року у період з 2016-2017 роках тимчасові споруди не ліквідовували. Проте міська рада прийняла рішення "Про затвердження порядку демонтажу (знесення) незаконно встановлених ТС та інших елементів благоустрою на території міста Херсона", яке скасовано рішенням Херсонського окружного адміністративного суду. Таким чином Міська влада не має можливості законно демонтувати споруди на території парку.