Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв залучити інвестиції для перенесення промзон в передмістя столиці і створення на їх базі високотехнологічних індустріальних парків

Міський голова Києва Віталій Кличко 9 липня 2014 р. представив "Програму першочергових кроків Київського міського голови", в якій окреслив 5 пріоритетів та першочергові заходи по кожному з них. Так, зокрема, він пообіцяв залучити інвестиції для перенесення промзон в передмістя столиці і створення на їх базі високотехнологічних індустріальних парків.
Архів
Сказано 9 липня 2014 р.

Джерело

  • http://kiev.pravda.com.ua/publications/53bd1ee1b97b7/
  • Лист начальника управління інформаційного забезпечення КМДА К.Баранової
  •  Листа керівника апарату КМДА В. Бондаренка
  • Лист КМДА від 31 липня 2020 року
  • Лист КМДА від 31 липня 2020 року

Результат

За час каденції Віталій Кличко проводив зустрічі та переговори з інвесторами. Однак пошук інвестиційної підтримки продовжується. Оскільки виконання обіцянки залежить не лише від мера, а від багатьох факторів, її перенесено до архіву.

Нагадаємо перебіг подій:

За повідомленням виконавчого комітету КМДА від 5 лютого 2015 року, проекти і пропозиції щодо залучення інвестицій для перенесення промзон в передмістя столиці і створення на їх базі високотехнологічних індустріальних парків розробляються. Деякі ідеї міська влада пропонує інвесторам. Але, в нинішній ситуації, першочергово, Київ потребує інвестицій на розвиток інфраструктури міста, енергозбереження, запровадження системи smart city, придбання тролейбусів, тощо.

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 4 грудня 2015 року, на сьогодні КП «Київське інвестиційне агентство» займається опрацюванням інвестиційного проекту «Київська бізнес-гавань». Даний проект - це створення сучасного індустріального мікрорайону, до складу якого будуть входити як промислові зони, в тому числі індустріальні парки, так і громадські та житлові зони. У 2015 році було проведено ряд зустрічей та переговорів із потенційними інвесторами.

Станом на 31 липня 2020 року підготовлені документи щодо застосування процедури відкритих торгів для закупівлі послуг з дослідження та розробки Концепції створення та функціонування промислового вузла «Київська бізнес-гавань».

Після вирішення в установленому порядку земельних питань здійснюватимуться всі необхідні дії для реалізації проєкту «Створення промислового вузла «Київська бізнес-гавань».