Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко заявив про намір побудувати магістраль з виходом на Дарницький міст

Віталій Кличко, мер Києва, 9 липня 2014 року представив "Програму першочергових кроків Київського міського голови", в якій окреслив 5 пріоритетів та першочергові заходи по кожному з них. Так, зокрема, він заявив про намір побудувати магістраль з виходом на Дарницький міст.
Не виконано
Сказано 9 липня 2014 р.

Джерело

  • http://kiev.pravda.com.ua/publications/53bd1ee1b97b7/
  • Лист начальника управління інформаційного забезпечення КМДА К.Баранової
  • Листа керівника апарату КМДА В. Бондаренка
  • https://mtu.gov.ua/news/29519.html
  • Лист КМДА від 24 червня 2020 року
  • Лист КМДА від 24 червня 2020 року

Результат

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 5 лютого 2015 року, розроблено проект подовження Залізничного шосе вздовж залізниці до вулиці Панаса Любченка з виходом на вулицю Боженка. Реалізація проекту дозволить розподілити та поліпшити рух транспорту в районі Либідської площі та розвантажити центральну частину міста від транспорту який рухається у напрямку Лівого берега м. Києва. На сьогодні даний проект знаходиться на експертизі.

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 4 грудня 2015 року, проектно-кошторисна документація щодо об'єкта «Будівництво подовження Залізничного шосе вздовж залізниці від вул. Панаса Любченка з виходом на вул. Боженка» не погоджена через не відведення земельної ділянки. Проект землеустрою подано на реєстрацію до Головного управління Держземагентства у м. Києві.

Після відведення земельної ділянки під будівництво даного об’єкту проектно-кошторисна документація буде погоджена в установленому порядку відповідно до чинного законодавства.

Дарницький міст добудують упродовж наступних двох років. План узгодили на нараді, присвяченій зведенню найновішої столичної переправи через Дніпро. Про це 7 лютого 2018 року повідомили в Міністерстві інфраструктури.

24 червня 2020 року у КМДА нам повідомили, що проектно-кошторисна документація об’єкта «Будівництво подовження Залізничного шосе вздовж залізниці від вул. Панаса Любченка з виходом на вул. Боженка» досі не погоджена через невирішене питання відведення земельної ділянки. Отже, фізично, до кінця каденції Віталія Кличко, побудувати магістраль з виходом на Дарницький міст не встигнуть, обіцянку - не виконано.