Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки та оборони України

Коваль пообіцяв створити буферну зону вздовж кордону з Російською Федерацією

В.о. міністра оборони України Михайло Коваль 15 червня 2014 р. пообіцяв створити буферну зону вздовж кордону з Російською Федерацією.
Архів
Сказано 15 червня 2014 р.

Джерело

  • http://www.unian.ua/politics/928929-ukrajina-zakrie-kordon-z-rosieyu-ministr.html
  • http://tyzhden.ua/News/112702
  • http://vesti.ua/donbass/57560-ukrainskaja-armija-zavershila-operaciju-po-perekrytiju-granicy-s-rossiej
  • http://www.radiosvoboda.org/content/article/25461701.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=51607

Результат

20 червня 2014 року спікер Верховної Ради України О. Турчинов повідомив, що підрозділи Збройних сил підійшли до населеного пункту Ізварине (Луганська область) і завершили операцію з перекриття кордону, але речник Держприкордонслужби Сергій Астахов повідомив, що українські прикордонники не повернулися на один пункт пропуску через кордон у Донецькій області та сім пунктів пропуску через кордон у Луганській області. Йдеться про пункти пропуску "Маринівка-Куйбишево" на Донеччині та "Червонопартизанськ-Гуково", "Червона Могила-Гуково", "Новоборовці-Олексієво-Тузлівка", "Краснодарський-Донецьк", "Краснодарський-Нижній Швирьов", "Сєвєрний-Донецьк" та "Должанський-Новошахтинськ" на Луганщині. Станом на 18 липня українські військові не встановили контролю над усіма ділянками кордону з Росією.

4 липня 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав проект постанови № 4229а про звільнення Михайла Коваля від виконання обов’язків міністра оборони України.