Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Пашинський пообіцяв створити в Україні аналог CNN, BBC для протидії інформаційній війні проти України

Т.в.о. глави Адміністрації Президента України Сергій Пашинський 21 травня 2014 р. пообіцяв створити в Україні аналог CNN, BBC для протидії інформаційній війні проти України. За його словами, це дасть можливість доносити українську позицію, пропагувати українські цінності.
Не виконано
Сказано 21 травня 2014 р.

Джерело

  • http://www.newsru.ua/ukraine/21may2014/kanal.html
  • http://www.president.gov.ua/documents/17782.html
  • Запит ІА
  • Запит ІА

Результат

Станом на 10 червня 2014 року в Україні так і не створено канал, який протидіє інформаційній війні проти України. Зокрема, який був би схожий, за якістю подачі інформації, на канали CNN чи BBC.

Варто додати, що 24 серпня 2014 року було створено український інформаційний телеканал міжнародного мовлення Ukraine Тодай, який входив до медіахолдингу «1 + 1 медіа». 1 квітня 2016 року телеканал припинив ефірне телемовлення через низькі рейтинги. 1 січня 2017 року був припинено мовлення в інтернеті і канал був остаточно закритий у зв'язку з відсутністю фінансової підтримки з боку держави.

1 жовтня 2015 року розпочав мовлення, відповідно до Закону України «Про систему іномовлення України», ухваленого 8 грудня 2015 року, український телеканал UATV. За словами Андрія Парубія, канал створений з метою участі в інформаційній війні проти «кремлівської пропаганди». Основна цільова аудиторія каналу - російськомовна іноземна аудиторія (включаючи українську діаспору) і російськомовна іноземна аудиторія (включаючи російську діаспору) Проте, він був створений, коли Сергій Пашинський не був т.в.о. глави Адміністрації Президента України.